Έκθετος ο Μητσοτάκης για το πόθεν έσχες της συζύγου του – Κουβέντα για την «ταμπακιέρα»

Στα… λαμπρά χνάρια του Φρανσουά Φιγιόν και το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του, κινείται και ο πολιτικός «συγγενής» του και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Documento, την πενταετία πενταετία 2006-2011, «φαίνεται πως η σύζυγος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι αποκτά τεράστια περιουσία, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «από το 2006, δεν καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως

είναι υποχρεωμένη με βάση το νόμο», ενώ επισημαίνει πως χρησιμοποιούσε ως «πρόσχημα την επί πέντε χρόνια διάσταση με τον αρχηγό της ΝΔ», «αν και ο νόμος δεν έχει τέτοια πρόβλεψη», όπως επισημαίνεται.

Την ίδια περίοδο, η κ. Γκραμπόφσκι αναπτύσσει επιχειρηματική δράση με τον μετέπειτα στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2016 κατέβαλε 3,3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για φοροδιαφυγή, λόγω της εμπλοκής του με υπόθεση που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση των PanamaPapers.

Κατά την επίμαχη πενταετία, λοιπόν, σύμφωνα με την εφημερίδα, και πιο συγκεκριμένα το 2006, «όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενημερώνει τη Βουλή πως είναι σε «διάσταση», η Μαρέβα, αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%».

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα ένα σκάνδαλο μετά από Siemens και Κήρυκα Χανίων

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για το λεγόμενο #Mareva_Gate αναφέρει: «Την ίδια στιγμή που η γαλλική κοινή γνώμη συνταράσσεται από το «Penelope gate», το σκάνδαλο απόκρυψης αργομισθίας της συζύγου του Γάλλου υποψήφιου Προέδρου της Δεξιάς κ. Φιγιόν, δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει συστηματικά και με ιδιαίτερα τεχνάσματα να δημοσιοποιήσει το Πόθεν έσχες της συζύγου του.

Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί; Τι έχει να κρύψει; Ισχύει ότι υπάρχουν αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο του Παρισιού; Ισχύει ότι είχε συστήσει εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers κ. Παπασταύρου;

Μετά την υπόθεση Siemens, λοιπόν, και τον Κήρυκα Χανίων, άλλο ένα θέμα για το οποίο είναι έκθετος ο κ. Μητσοτάκης».

Ρήγας: Τι άλλο θα μάθουμε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάλεσε να απολογηθεί και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σχολιάζοντας πως «αυτοί που μένουν στο σπίτι του Βολταίρου μιλάνε σε εκείνους που ζούνε στο νοίκι για μεγάλη ζωή. Έχει ή όχι συστήσει η σύζυγός του εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers, κ. Παπασταύρου;

Χτες μάθαμε ότι η ΝΔ καμαρώνει ότι είναι δηλωμένο στην εφορία της Γαλλίας το ακίνητο! Λίγους μήνες νωρίτερα ότι επί έντεκα χρόνια ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ για δάνειο που πήρε για τον «Κήρυκα Χανίων». Και λίγο πιο παλιά ότι η Siemens μοιράζει δωρεάν τηλεφωνικά κέντρα σε ορισμένους!

Τι θα μάθουμε αύριο;

Κουβέντα για την ταμπακιέρα η ΝΔ

Μπροστά σε όλο αυτό τον σάλο, αλλά αποφεύγοντας και το παραμικρό «για την ταμπακιέρα», το το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου, για άλλη μια φορά, βυθίζουν την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο. Δεν διστάζουν να αφήσουν χυδαία υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η διάσταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τη σύζυγό του ήταν περίπου σκηνοθετημένη για να μην δηλωθεί στο πόθεν έσχες ένα ακίνητο που είχε η ίδια αγοράσει και είναι δηλωμένο στην Γαλλική εφορία!

Βαξεβάνης, Καλογρίτσας, Τσίπρας και Παππάς είναι ένα και το αυτό. Τους πληρωμένους εκτελεστές συμβολαίων θα τους κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Τους πολιτικούς τους καθοδηγητές θα τους κρίνει ο Ελληνικός λαός».

Keywords
Τυχαία Θέματα