Β' Πανελλήνιο masterclass

Ο ΟΠΑΝΔΑ, μετά το πρώτο επιτυχημένο masterclass, προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο Β' Πανελλήνιο masterclass διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 9-15 Μαρτίου 2014, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν θα είναι διεύθυνσης ορχήστρας, διεύθυνσης χορωδίας και τμήμα αρχαρίων. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα συμμετοχής ως ενεργό μέλος μόνο σε ένα από
τα τρία τμήματα. Διδάσκουσα καθηγήτρια και βοηθός μαέστρου στο τμήμα διεύθυνσης χορωδίας και αρχαρίων θα είναι η Αθανασία Κυριακίδου. Στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των οκτώ σπουδαστών που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία θα γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της ορχήστρας. H συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Μαρτίου στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία» Καλουτά.

Τα έργα που θα μελετηθούν είναι:

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

L. van Beethoven: Συμφωνία αρ.1

F. Schubert: Συμφωνία αρ.8 (ημιτελής)
A. Dvorak: Συμφωνία αρ.8

W.A. Mozart: Εισαγωγή από την όπερα Don Giovanni
G. Verdi: Εισαγωγή από την όπερα La forza del Destino

Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να προετοιμάσει τουλάχιστον μία από τις τρεις συμφωνίες ολόκληρη και τουλάχιστον μία από τις δύο εισαγωγές.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

W.A. Mozart: Ρέκβιεμ

Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να προετοιμάσει όλα τα χορωδιακά μέρη και προαιρετικά τα σολιστικά.

ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

W.A. Mozart: Μικρή νυχτερινή μουσική

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν e-mail με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναλυτικό βιογραφικό, το τμήμα που θα παρακολουθήσουν και τα έργα που θα προετοιμάσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] το αργότερο μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014. Προαιρετικά μπορεί να αποσταλεί και διαδικτυακός σύνδεσμος (link) από πρόβα ή συναυλία στην οποία διευθύνουν.

Η λίστα των ενεργών μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν στις 3 Μαρτίου 2014.
Keywords
Τυχαία Θέματα