Κιθάρες και κιθαριστές στην Κομοτηνή

12:23 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δικό του κιθαριστικό σχήμα δημιούργησε το Θρακικό Ωδείο της Κομοτηνής. Αποτελείται από επτά μαθητές και δύο δασκάλους, τη Χρύσα Μπατσίβερη και τον Κώστα Ζαζόπουλο. Μια ομάδα με συνδετικό κρίκο την αγάπη για την κιθάρα και οδηγό έμπνευσης το ταλέντο τους.

«Η αρχή έγινε στο Φεστιβάλ της Κιθάρας, που φιλοξενήθηκε στην Κομοτηνή και σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να υπάρξει συνέχεια» δηλώνει η κα Μπατσίβερη παρουσιάζοντας το κιθαριστικό σύνολο στο κοινό της ΕΡΤ

Κομοτηνής. «Η συνεργασία μας με τον σπουδαίο Έλληνα Κιθαρίστα, τον κ. Βαγγέλη Μπουντούνη μας έδωσε τα κατάλληλα ερεθίσματα» εξηγεί τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ιδανικές συνθήκες εργασίας στο Θρακικό Ωδείο.

Οι μαθητές του Ωδείου, μέλη του κιθαριστικού σχήματος, ασχολούνται άλλοι 13 χρόνια με την κιθάρα, όπως η Αργυρώ και άλλη έναν μόνο χρόνο, όπως ο Δημήτρης. Όλοι τους, όμως, αγαπούν την κιθάρα , ταξιδέψουν με τις μελωδίες της και αρέσκονται να παρουσιάζουν αγαπημένες συνθέσεις σπουδαίων ερμηνευτών στο κοινό της πόλης.

Ακόμη και ο μαγικός κόσμος της μουσικής, ωστόσο, δεν αφέθηκε ανέπαφος από την Κρίση. Αντιθέτως, όπως εξηγεί ο κος Ζαζόπουλος, αφήνει τα σημάδια της πάνω του μέρα τη μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα