Εισηγήσεις για τα προβλήματα στην εκπαίδευση Τεχνικών Σχολών

Σε εισηγήσεις για τα προβλήματα, που προκύπτουν από την αύξηση της ζήτησης θέσεων στις Τεχνικές Σχολές, προέβηκε σε γραπτή επιστολή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης πρός τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή.

Σύμφωνα με την εν λόγω επιστολή, οι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης προτρέπουν τον Υπουργό Παιδείας να εφαρμόσει τα εξής:

-Ξεκαθάρισμα Υπουργείου Παιδείας ως προς την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πολιτική του αναφορικά με την τεχνική εκπαίδευση.

-

Λειτουργία κάποιων κατευθύνσεων (π.χ. ξενοδοχειακά) κατά τις απογευματινές ώρες, καθώς με τον τρόπο αυτό αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών σε μία τεχνική, χωρίς να χρειάζονται νέες εγκαταστάσεις.

- Την διερεύνηση της δυνατότητας, μέσα από συνεργασία, εκμετάλλευσης υφιστάμενων άλλων κυβερνητικών εγκαταστάσεων που τώρα υπολειτουργούν.

- Με πρακτικές και δράσεις το Υπουργείο Παιδείας, να ενημερώσει τα παιδιά για τις νέες σχολές που θέλει να εντάξει στις τεχνικές σχολές.

- Μέσα από σοβαρή έρευνα το Υπουργείο πρέπει να εντοπίσει τα σχολεία που υπολειτουργούν

- Αύξηση σχολών σε υπάρχουσες τεχνικές σχολές, όπου αυτό είναι δυνατό.

Με τις πιο πάνω κατευθυντήριες οδηγίες, οι γονείς μέσης εκπαίδευσης, ευελπιστούν ότι στην περιοχή Δαλίου, στη Λευκωσία, θα επιτρέψει στη δημιουργία νέων σχολών και την ανάπτυξη των υφιστάμενων.

Επιπλέον, στην επαρχία Λεμεσού και Λάρνακας, επισημαίνουν ότι πρέπει να γίνει άμεσα ανέγερση νέας τεχνικής σχολής, χωρίς καθυστέρηση.

Στην επαρχία Πάφου, εισηγούνται όπως υπάρξει αύξηση των κατευθύνσεων στην Τεχνική Σχολή Πόλης Χρυσοχούς και ανέγερση στον προσφερόμενο χώρο, απέναντι από το Λύκειο Έμπας, μία μικρή τεχνική σχολή.

Συγκριτικά με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, η Κύπρος υστερεί σε αριθμούς για την τεχνική εκπαίδευση. Καταλήγοντας, οι γονείς μέσης εκπαίδευσης επισημαίνουν ότι θα ήταν φρόνιμο να προβούν στην υλοποίηση των προαναφερθέντων εισηγήσεων καθώς οφείλει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια, ουτως ώστε να γίνει αναβάθμιση στον τομέα που νοσεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα