Η Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης λόγω μεταρρυθμίσεων λέει ο Ρέγκλινγκ

11:15 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ελλάδα μπαίνει ξανά στο δρόμο προς την ανάπτυξη με τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις αλλά χρειάζεται να αποκτήσει μεγαλύτερη ιδιοκτησία του οικονομικού προγράμματος τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), σε ομιλία του σε συνέδριο που διεξάγεται στο Λαγονήσι.

Στο συνέδριο που διοργανώνει το Economist Conferences, ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η Ελλάδα

έχει πολλά πράγματα να κάνει ακόμη τα υπόλοιπα δύο χρόνια και παρατήρησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση έρχεται το φθινόπωρο και καλό θα ήταν να μην κρατήσει επι μακρόν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η πρώτη αξιολόγηση κράτησε 9 μήνες αντί για τρείς με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της οικονομίας και την αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Ο επικεφαλής του ESM υπεραμύνθηκε της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup για την σταδιακή ελάφρυνση του χρέους με κάποια από τα μέτρα να εφαρμόζονται βραχυπρόθεσμα εντός του προγράμματος.

O ίδιος δήλωσε ότι η Ευρωζώνη είναι πρόθυμη να στηρίξει την Ελλάδα με μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους αν χρειασθεί και αν οι μεταρρυθμίσεις συνεχίσουν.

Ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως η δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα έχει εκταμιευθεί πριν το τέλος Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο ESM ανακοίνωσε χθες της εκταμίευση των 7,5 δισ.

Keywords
Τυχαία Θέματα