Κινητή αστυνομική μονάδα και στο Ρέθυμνο

12:04 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε και στον νομό Ρεθύμνου η εφαρμογή του νέου θεσμού των κινητών αστυνομικών μονάδων. Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό για την παροχή επιτόπιων υπηρεσιών στους πολίτες.
Τα αποτελέσματα της δραστηριότητας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων έχουν εκτμηθεί ως ιδιαίτερα θετικά και γι’ αυτό το λόγο αποφασίσθηκε η επέκταση των κινητών «αστυνομικών Τμημάτων » και σε άλλες 22 περιοχές της χώρας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μεταξύ

αυτών και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.
Η κινητή αυτή μονάδα θα αποτελείται από τρεις ένστολους, έναν από την ασφάλεια, έναν από το αστυνομικό τμήμα και έναν από την τροχαία. Τις εκτιμήσεις του για τον θεσμό έκανε ο γ.γ. του υπουργείου, κ. Αναγνωστάκης, ο οποίος ανέφερε: «Πιστεύω ότι οι κινητές αστυνομικές μονάδες θα αγκαλιαστούν, όπως αγκαλιάστηκε η δίκυκλη αστυνόμευση ΔΙΑΣ.
Σε συγκεκριμένα δρομολόγια και συγκεκριμένες μέρες θα επισκέπτονται απομακρυσμένες περιοχές. Εκεί το πλήρωμα, το οποίο αποτελείται από τρεις ενστόλους, έναν από την τάξη, έναν από την ασφάλεια και έναν από την τροχαία, θα πηγαίνει περισσότερο για να κατοχυρώσουν το κοινωνικό προφίλ και ρόλο της ΕΛ.ΑΣ., να παράξουν την όποια πληροφορία και καθοδήγηση θέλουν οι κάτοικοι, να τους βοηθήσουν και να παίξουν έναν ρόλο κοινωνικού διαμεσολαβητή για προώθηση επίλυσης άλλων ζητημάτων.
Ο Έλληνας αστυνομικός σήμερα με το δόγμα της αποτροπής και της πρόληψης και προβάλλοντας το κοινωνικό χαρακτήρα της αστυνόμευσης, έχει τη δυνατότητα να συμφιλιωθεί ακόμα περισσότερο με την ελληνική κοινωνία και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα το κατορθώσουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

The post Κινητή αστυνομική μονάδα και στο Ρέθυμνο appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα