Κυβερνητικές πηγές: Στρατηγική της ΝΔ είναι ένα τέταρτο Μνημόνιο

17:27 8/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για δημιουργία συνθηκών αποσταθεροποίησης προκειμένου η χώρα να σέρνεται ώστε να δικαιωθεί η πολιτική της κατήγγειλαν τη ΝΔ, κυβερνητικές πηγές.

Στρατηγική και στόχος της, υπογράμμισαν, είναι ένα τέταρτο μνημόνιο και πως γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, για να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Το σχέδιο της ΝΔ, σημειώνουν, είναι άκρως επικίνδυνο όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για

τη ίδια τη χώρα.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ΝΔ προσπαθεί να βρει δικαιολογία για να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δεν χάνει την ευκαιρία να εξαγγέλλει.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς για δηλώσεις του Γιώργου Προβόπουλου περί τέταρτου μνημονίου που έρχεται μαζί με το χρέος, απάντησε ότι το 4ο μνημόνιο είναι η στρατηγική και η ατζέντα της ΝΔ. Η ΝΔ θέλει να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Θέλει να αποτύχει η προσπάθεια για τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να βρει τη δικαιολογία για να επιβάλει ένα σκληρότατο πρόγραμμα λιτότητας, ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του χρέους. Αυτή την ατζέντα και αυτόν τον πολιτικό στόχο και αυτή την πολιτική στρατηγικής της ΝΔ και της ηγεσίας της, δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε.

Κατά τις ίδιες πηγές, το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει: Οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, διαιώνιση της ανοχής απέναντι στο σύστημα διαπλοκής.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα