Διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό: Καλό κλίμα και πρόοδος στις πρώτες επαφές

17:12 8/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια καλή πρώτη συζήτηση για το περιουσιακό έγινε κατά την πρωινή συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί στο Μοντ-Πελεράν, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Κατά τη συνάντηση που διήρκεσε από τις 09.00 μέχρι τις 13.00 τοπική ώρα συζητήθηκαν διάφορες πτυχές του περιουσιακού και έγινε προπαρασκευή για τη συζήτηση που θα ξεκινήσει την Τετάρτη επί των κριτηρίων για το εδαφικό, η οποία χαρακτηρίζεται

από την ελληνοκυπριακή πλευρά ως crash test σε ό,τι αφορά στις προθέσεις με τις οποίες ήλθε στην Ελβετία η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Στη συνάντηση της Δευτέρας, οι ηγέτες επικεντρώθηκαν σε τρία θέματα των τεσσάρων κεφαλαίων που αφορούν τη διακυβέρνηση, την ΕΕ και την οικονομία. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, τα θέματα που καθορίστηκαν προς συζήτηση από τα εκκρεμούντα ζητήματα των τεσσάρων κεφαλαίων που συνδέονται με το εδαφικό είναι συνολικά οκτώ και τέσσερα από αυτά αφορούν το περιουσιακό.

Σε ό,τι αφορά στο κεφάλαιο της ΕΕ οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για τάση προς συμφωνία που αφορά οικονομική πτυχή του κεφαλαίου αυτού. Το τρίτο θέμα που συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση είναι η συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα