Κέρκυρα: Παρουσίαση του βιβλίου Game over του Γ. Παπακωνσταντίνου

13:47 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βιβλίο του με τίτλο GAME OVER – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, παρουσίασε χθες ο πρώην Υπουργού Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στα Public. το βιβλίο περιλαμβάνει τις δραματικές εξελίξεις που ακολούθησαν την αποκάλυψη του πραγματικού μεγέθους του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2009 και σημάδεψαν κάθε Έλληνα.
Το

βιβλίο προλόγισε η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοπά, τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατσαίτης.
Η κυρία Κοπά περιέγραψε τα γεγονότα όπως τα βίωσε από την πλευρά του Ευρωβουλευτή, την καθυστέρηση των ευρωπαίων να δεχθούν ότι το πρόβλημα δεν ήταν μόνο ελληνικό, τις αρνητικές αντιδράσεις απέναντι στη χώρα μας ακόμα και των ευρωσοσιαλιστών καθώς και την άρνηση διαμόρφωσης συμμαχίας των χωρών του νότου.
Ο κος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι στον ένα χρόνο που κυκλοφορεί το βιβλίο δεν έχει διαψευστεί, στο παραμικρό, η περιγραφή των γεγονότων όπως τα παραθέτει. Ο καθένας βέβαια δίνει τη δική του ερμηνεία. Επίσης υπογράμμισε ότι κατά τη γνώμη του το μνημόνιο ήταν μονόδρομος και δεν υπήρχαν άλλες εναλλακτικές λύσεις για τη χώρα. Ο πρώην Υπουργός κάλεσε όλους σε πιο ρεαλιστική σκέψη προκειμένου να κάνουμε τη σωστή διάγνωση του προβλήματος γιατί αλλιώς δεν θα καταφέρουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα