Τετραήμερο εκδηλώσεων από τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Χανίων (audio)

13:40 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων παρουσιάζει και προσκαλεί τους Χανιώτες φίλους του σε ένα τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Στέλλα Κουτσουπάκη, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, 25 και 26 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Α. Παπανδρέου, 70), θα λειτουργήσει γαλλικός κινηματογράφος για παιδιά και ενήλικες

και συγκεκριμένα, σήμερα στις 9.30 και στις 11.30 θα προβληθούν δυο ταινίες για τους μαθητές καθώς και το απόγευμα στις 17.30. Ενώ το βράδυ, δυο παραστάσεις για ενήλικες στις 20.00 και στις 22.00. Την Παρασκευή το πρωί στις 9.30 μια ταινία για μαθητές.
Αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου, επίσης, ο Σύλλογος προσκαλεί τους γαλλόφωνους φίλους και τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας στα γραφεία του , στις 20.00, στο Μοναστήρι του Καρόλου (2ος όροφος) για μια γνωριμία με τον κ. Philippe Mogentale, Ακόλουθο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Με την υποστήριξη του Γαλλικού Προξενείου Χανίων.

Την Δευτέρα 29 Μαΐου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καλέντη και το βιβλιοπωλείο Librairie, θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αλκυόνης Παπαδάκη, στις 20.30 , στο ιστορικό καφέ Κήπος. Το έργο θα παρουσιάσει η φιλόλογος κα Αννίτα Μπριντάκη.

Την Τετάρτη 31 Μαΐου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Διεθνή Εταιρία Φίλων Ν. Καζαντζάκη , την τοπική επιτροπή Χανίων Ελληνικού Τμήματος και τον Σύλλογο Αποφοίτων Ελληνο-Γαλλικής Σχολής Χανίων θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Στασινάκη , προέδρου της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Ν. Καζαντζάκη, «Καζαντζάκης – Ζορμπάς: μια αληθινή φιλία» στις 20.00 , στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων . Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η φιλόλογος κα Ρούλα Βουράκη και ο κ. Σήφης Μιχελογιάννης , υπεύθυνος τομέα Κρήτης, ελληνικού τμήματος της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Γαλλικό Προξενείο Χανίων

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Κουτσουπάκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα