Κέρκυρα: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία μεγάλο τμήμα της Ιονίας Οδού

13:53 27/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτή την ώρα, παραδίδεται στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού. Πρόκειται για ένα τμήμα νέου αυτοκινητόδρομου 26 χιλιομέτρων από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας. Η τελετή πραγματοποιείται παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Έτσι από περίπου τις 3 το μεσημέρι οι πρώτοι οδηγοί που θα περάσουν από την περιοχή χρησιμοποιώντας το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία μήκους 26χλμ. Σε συνδυασμό με το υπό λειτουργία τμήμα Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο οδικό τμήμα 59χλμ. Το τμήμα που παραδίδεται δεν έχει διόδια.
Μέσα

στον Ιανουάριο αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα έργα στο τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο μήκους 33χλμ που θα είναι το αμέσως επόμενο τμήμα καθώς μαζί θα λειτουργήσει και ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας (ακριβώς μέτα τη Σήραγγα οδεύοντας προς Ιωάννινα). Τα έργα προχωρούν κάθε μέρα και πιο πολύ και δεν φαίνεται να αργεί πολύ ακόμα η λειτουργία του τμήματος.
Για τον Μάρτιο θα μείνει το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα και ότι έχει απομείνει από το βόρειο άκρο του αυτοκινητόδρομου ολοκληρώνοντας τα έργα 10 και πλέον ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα