Τηλεφωνική απάτη ηλικιωμένου χωρίς ‘να τσιμπήσει το δόλωμα’

13:11 27/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 2 άτομα στην Πιερία, τα οποία προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον πατέρα μίας κοπέλας που δήθεν είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ η συνεργός τους, προσποιούμενη την αστυνομικό, τηλεφώνησε σε 66χρονο στην Κατερίνη και του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε η κόρη του, που είχε δήθεν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου, να απαλλαγεί από τις συνέπειες που αντιμετώπιζε.

Ο πατέρας της κοπέλας,

αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και προσποιόταν ότι »τσίμπησε’ το δόλωμα τους. Έδωσε ραντεβού για να δώσει τα χρήματα που του ζητήθηκαν, αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει την Αστυνομία.
Σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης με τον 66χρονο στην πόλη της Κατερίνης, για την παραλαβή του παραπάνω ποσού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης που είχαν ενημερωθεί, συνέλαβαν τους προαναφερόμενους ενώ στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, η συνεργός των συλληφθέντων, με την ίδια μέθοδο προσπάθησε να εξαπατήσει μία 70χρονη, χωρίς να τα καταφέρει.

Πρόκειται για υπηκόους Βουλγαρίας ηλικίας 43 και 31 ετών, που κατηγορούνται για απόπειρα απάτης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, συμπεριλαμβάνεται και η συνεργός τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα