Διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά «Ζωγραφίζοντας με λόγια και με βήματα» στο Κέντρο Τέχνης Τζιορτζιο Ντε Κίρικο

13:18 27/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, στις 11:00-13:00, στο Κέντρο Τέχνης Τζιορτζιο Ντε Κίρικο (Μεταμορφώσεως 3) ξεκινά το διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά «Ζωγραφίζοντας με λόγια και με βήματα». Θα διαμορφωθούν δύο ομάδες παιδιών. Στην πρώτη θα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 6-8 ετών και στη δεύτερη 9-12 ετών. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι αυτοσχεδιασμού για μικρά παιδιά.

Με αφετηρία έργα ζωγραφικής θα προκύψει μία ιστορία που θα συνδυάζει την αφήγηση με μουσική και κινησιολογικό παιχνίδι με βάση τα χρώματα. Το αποτέλεσμα θα είναι μία διασκεδαστική παράσταση με χορογραφία

και δημιουργική έκφραση. Εμψυχώτριες της εκδήλωσης είναι η Μαρία Φραγκουδάκη (ιστορικός τέχνης-ηθοποιός) και Ελένη Φραγκουδάκη (χορεύτρια). Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί την ίδια ώρα, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 & την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της ομαδικής εορταστικής έκθεσης «ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗ 7», που διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή εξήντα καλλιτεχνών της πόλης. Οι φιλότεχνοι έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένο το έργο σημαντικού μέρους του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν δημιουργικά σε αυτό το «ομαδικό ετήσιο καλλιτεχνικό ραντεβού». Θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής και κοσμήματα. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο «Φιλανθρωπικό δέντρο» γεμάτο με καλλιτεχνικά δώρα, έργα πολύ μικρού μεγέθους με την υπογραφή των καλλιτεχνών, που πωλούνται σε χαμηλή, συμβολική τιμή. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα προσφερθούν σε ευαγή ιδρύματα (Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Κουζίνα Αλληλεγγύης»).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-13:00 και 18:00-21:00 & Σάββατο 10:00-13:00. Κυριακή & Δευτέρα κλειστά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 3.Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421031701.

Keywords
Τυχαία Θέματα