Κέρκυρα: Επίσκεψη Βάκη στο νοσοκομείο

14:28 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το νοσοκομείο επισκέφθηκε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, η οποία είχε σειρά συναντήσεων με τον διοικητή Φοίβο Κακαβίτσα, τη διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Ιμμακολάτα Ντε Μάτζιο, την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ) Χρυσούλα Μαραγκού και Φώτη Παπαβλασσόπουλο καθώς και με την πρόεδρο και τη γραμματέα του Σωματείου Καθαριστριών & Καθαριστών Ελένη Παγκράτη και Αγγελική Λώμη. Ο διοικητής ενημέρωσε τη βουλευτή σχετικά με το προσχέδιο του νέου οργανογράμματος, για το οποίο,

μετά από τις εισηγήσεις των φορέων του νοσοκομείου, θα διαβουλευτεί με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Σκοπός είναι να μη χαθούν οργανικές θέσεις από τον Οργανισμό, σημείωσε ο κ. Κακαβίτσας ενώ αναφέρθηκε επίσης στις μονιμοποιήσεις επτά ιατρών οι οποίες αναμένονται το προσεχές διάστημα αλλά και στις αλλαγές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας του, όπως ο ορισμός επιστημονικού υπεύθυνου ΕΣΥ και η ανάρτηση των εφημεριών ηλεκτρονικά. Ο διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε τη βουλευτή, μεταξύ άλλων, για την προμήθεια εξοπλισμού ο οποίος πρόκειται να διευκολύνει τη χρήση του μαγνητικού τομογράφου ενώ σε ό,τι αφορά τον αξονικό τόνισε ότι χρειάζεται άμεση αντικατάστασή του. Από την πλευρά της η Φ. Βάκη επισήμανε ότι βρίσκεται πάντοτε στις άμεσες προτεραιότητες της η προώθηση των αιτημάτων που αφορούν τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας για το Νομό Κέρκυρας. Η υλοποίηση των αιτημάτων άπτεται της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, πρόσθεσε, στο μέτρο του δυνατού, δεδομένης και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.
Οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ στη συνάντησή τους με τη βουλευτή υπογράμμισαν ότι η πρόταση τους για το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου αφορά σε αύξηση των οργανικών θέσεων και αναφερθήκαν στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και κατά συνέπεια ο κλάδος των νοσοκομειακών ιατρών.Τέλος κατά τη συνάντησή της με την πρόεδρο και τη γραμματέα του Σωματείου Καθαριστριών & Καθαριστών Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η κ. Βάκη τόνισε πως αποτελεί θετικό γεγονός ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εφαρμοστεί η ψηφισθείσα νομοθετική ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων για υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα