Ξεκίνησε δωρεάν το LLM CΑRE στον δήμο Ορεστιάδας

13:27 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου η εφαρμογή του LLM CARE στον δήμο Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τα δύο σκέλη του προγράμματος παρακολουθεί ήδη η πρώτη ομάδα ηλικιωμένων που επελέγη. Το πρώτο σκέλος αφορά στη σωματική δραστηριότητα που ακολουθείται σύμφωνα με συγκεκριμένα και στοχευμένα μοντέλα, ενώ το δεύτερο αφορά στη νοητική ενδυνάμωση για την τόνωση της εγκεφαλικής λειτουργίας των ηλικιωμένων.

«Τα συνδυασμένα αποτελέσματα βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο αναπληρωτής καθηγητής Πληροφορικής και Ιατρικής Εκπαίδευσης του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Μπαμίδης, που επιβλέπει επιστημονικά την υλοποίηση του LLM CARE στον δήμο Ορεστιάδας. Ο κ. Μπαμίδης υπογράμμισε επίσης ότι «είναι ευκαιρία για τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται δωρεάν στον δήμο Ορεστιάδας, ενώ άλλοι δήμοι πληρώνουν για να το υλοποιήσουν». Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν σε αυτό μπορούν να απευθύνονται στα ΚΑΠΗ Ορεστιάδας (2552024261).

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα