Κέρκυρα: Επέστρεψε Ήρωας!

11:07 1/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκε χθες 43 χρόνια μετά το θάνατό του, η κηδεία του Κερκυραίου ήρωα Λεωνίδα Άνθη που έπεσε μαχόμενος στην εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974.
Η μνημόσυνη τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Βλαχαίρενας Γαρίτσας ενώ τα οστά του εκλοπόντος που ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, θαύτηκαν στο Νεκροταφείο Γαρίτσας, δίπλα ακριβώς από τους γονείς

του.
Την τελετή ακολούθησε ο μοναδικός επιζών στενός του συγγενής, ο αδελφός του Γιάννης, ενώ στην πομπή επικεφαλής ήταν φίλος του Λεωνίδα Άνθη που υπηρέτησε μαζί του στην Κύπρο και κρατούσε φωτογραφία του Κερκυραίου ήρωα. Παρών στην τελετή ήταν και ο Κερκυραίος απόστρατος στρατηγός, ΣΠύρος Δελλής, ο οποίος την εποχή των γεγονότων με το βαθμό του ταγματάρχη ήταν ο διοικητής του.
Παρόντες στην τελετή ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ν. Πανδή, οι βουλευτές της Χ.Α. Αϊβατίδης και Μπαρμπαρούσης, εκπρόσωποι κομμάτων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πολύς κόσμος.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα