Κέρκυρα: Εκδηλώσεις και μηνύματα για την Ημέρα της Γυναίκας

14:06 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυμα για την Ημέρα γης Γυναίκας εξέδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή. 160 χρόνια μετά τις κινητοποιήσεις των γυναικών της Νέας Υόρκης το 1857, τονίζει η κυρία Πανδή, οι διακρίσεις και οι ανισότητες εις βάρος των γυναικών εντείνονται με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Η σημερινή μέρα δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μέρα αφύπνισης, καταλήγει.

Στο δικό του μήνυμα, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι 8η Μαρτίου αποτελεί σημαντική αφορμή

για προβληματισμό και εποικοδομητικούς στοχασμούς με παράλληλη ανάληψη πρωτοβουλιών και απώτερη επιδίωξη την εδραίωση ριζοσπαστικών δημοκρατικών αντιλήψεων για τη θέση της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο.

Η Ν.Ε. Κέρκυρας της ΛΑΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι γυναίκες πρέπει σήμερα να αγωνιστούν, αντλώντας αυτοπεποίθηση από την ιστορική εμπειρία, ενάντια στα μνημόνια, και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που καταδικάζουν τόσο τις ίδιες, όσο και το μέλλον των παιδιών και των οικογενειών τους, διεκδικώντας πραγματική ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει εκδήλωση, στις 7:30 το απόγευμα, στο Πολύτεχνο (Σχολεμβούργου 39-Τένεδος, Κέρκυρα). Στο χώρο θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας με βασικό θέμα τη γυναίκα. Ακούμε την κυρία Λιάνα Τσιρίδου, μέλος της Επιτροπής ισότητας της ΠΙΝ.

Ποδηλατάδα αφιερωμένη στη Γυναίκα διοργανώνει ο «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Κέρκυρας» σε συνεργασία με τον ποδηλατικό σύλλογο «Ορθοπεταλιά», την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου. Η προσέλευση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο Πεντοφάναρο και η ποδηλατάδα στις 11.30π.μ. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι ΠΕΝΤΟΦΑΝΑΡΟ – ΛΙΣΤΟΝ – ΑΡΣΕΝΙΟΥΣΠΗΛΙΑ – ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ – ΣΑΡΟΚΟ – ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΑΛΣΟΣ – ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΓΑΡΙΤΣΑΣ – ΝΑΟΚ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ– ΚΟΦΙΝΕΤΑ – ΠΕΝΤΟΦΑΝΑΡΟ.

Εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας οργανώνει η ομάδα Κέρκυρας της ΟΓΕ σε συνεργασία με τα εργατικά σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Μισθωτών Λογιστών και Βοηθών Λογιστών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και θα περιλαμβάνει: ομιλία για την ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας, παράσταση Καραγκιόζη, εργαστήρι κατασκευών για τα παιδιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα