Κέρκυρα: Παλιά πόλη, Κλειστό στο βορά, Δραγωτινά στο Δημ. Συμβούλιο

13:55 18/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά τη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το ΠΔΕ της ολοκληρωμένης πολεοδομικής μελέτης της παλιάς πόλης και η χρηματοδότηση ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου στη Βόρεια Κέρκυρα ενώ σε έκτακτη συνεδρίαση στην οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει η ΛΑΣΥ, ελήφθη καταρχήν απόφαση για την παραχώρηση του του παλαιού δημοτικού σχολείου Δραγωτινών στην Μητρόπολη προκειμένου να μετατραπεί σε Ιερό Ναό. Η παραχώρηση κρίθηκε

αναγκαία ώστε να αποκτηθεί από την Μητρόπολη συμπληρωματικό τμήμα οικοπέδου που επίσης έχει παραχωρηθεί στο παρελθόν από την εκκλησία για την ανέγερση του δημοτικού σχολείου Βιρού. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το θέμα έπρεπε να ξεκαθαρίσει έως τις 19 του μήνα προκειμένου να μην εκπέσει το έργο του σχολικού συγκροτήματος Βιρού.

Εκπροσωπώντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δραγωτινών, ο κ. Ανδρέας Κουρής δήλωσε ότι οι κάτοικοι συμφωνούν με τη μετατροπή του παλιού σχολείου σε εκκλησία με τον όρο να μεταστεγαστεί σε διπλανό κτήριο ο πολιτιστικός σύλλογος που αποτελεί πνεύμονα κοινωνικής λειτουργίας των Δραγωτινών και να μην πειραχθεί ο περιβάλλον χώρος που έχει μετατραπεί σε κέντρο συνάντησης και δραστηριοτήτων νέων αλλά και ηλικιωμένων. Στο ίδιο μήκος στάθηκε και η παρέμβαση της κυρίας Υδραίου η οποία τόνισε ότι ένα θέμα ανταλλαγής της δημοτικής περιουσίας δεν θα έπρεπε να έλθει προς συζήτηση υπό τη μέγγενη προθεσμιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα