Καβάλα: Ξεκίνησε η περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στην ΑΜΘ

09:42 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πρώτο σταθμό την Καβάλα ξεκίνησε σήμερα την διήμερη περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Από την ιχθυόσκαλα της πόλης όπου συνάντησε, με το ξημέρωμα, αλιείς και ιχθυεμπόρους δήλωσε πως «η χώρα έχει ανάγκη από άμεσες και τολμηρές αποφάσεις». Η σκέψη της Κυβέρνησης, είπε, όλους αυτούς τους μήνες, είναι πώς θα διογκώσει ένα κομματικό κράτος και θα θρέψει τα δικά της παιδιά ενώ θα έπρεπε να κάνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις

που θα «μας επιτρέψουν να βγούμε μπροστά και να μην έχουμε συνέχεια ανάγκη από δάνεια» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Το Ποτάμι, ανέφερε, ξεκινάει μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να μιλήσει με τους ανθρώπους της παραγωγής και της δημιουργίας. «Θα πάμε εκεί που δουλεύουν οι άνθρωποι, να συζητήσουμε μαζί τους για όλα αυτά που τους απασχολούν και για να πούμε», τόνισε, «πως υπάρχει Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί πέρα από την Ελλάδα των γραφειοκρατών και των κομματικών υπαλλήλων».
Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε την προσοχή της κυβέρνησης ώστε να μην καταρρεύσει η συμφωνία της Ε.Ε με την Τουρκία για το προσφυγικό. Όπως είπε, την Πέμπτη στη συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συζητηθεί και η σχέση της Τουρκίας με αυτήν. «Καλούμε τον κ. Τσίπρα να είναι πολύ προσεκτικός και να μην διακινδυνεύσει το ναυάγιο της συμφωνίας που έχει κάνει η ΕΕ με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και για το προσφυγικό». Αν καταρρεύσει η συμφωνία, δήλωσε, αυτή που θα πληρώσει το μεγάλο κόστος είναι η χώρα μας. «Το Αιγαίο θα γεμίσει ξανά μετανάστες και πρόσφυγες, πολλοί άνθρωποι θα χαθούν και τα ελληνικά νησιά θα αναγκαστούν για άλλη μια φορά να προσπαθήσουν να λύσουν ένα διεθνές πρόβλημα. Η έκκλησή μας είναι πολύ συγκεκριμένη. Θα πρέπει η συμφωνία που έχει γίνει με την Τουρκία να διατηρηθεί».
Ο κ. Θεοδωράκης, μετά την ιχθυόσκαλα, θα επισκεφθεί το ΤΕΙ Καβάλας και στις 11 θα περιηγηθεί στο κέντρο της πόλης. Θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Ξάνθη όπου, στη 1 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιο Καραμπίνη, στις 2.30 με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και το απόγευμα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο κέντρο της πόλης.
Αύριο θα βρεθεί στην Κομοτηνή όπου θα έχει συναντήσεις με τον διοικητή του νοσοκομείου, τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Δήμαρχο Κομοτηνής. Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στο Διδυμότειχο όπου θα συναντηθεί με τον Στρατηγό της 16ης Μεραρχίας και με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό στον καθεδρικό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας.

Keywords
Τυχαία Θέματα