Καταστροφές στην ανθρωπιστική βοήθεια

09:06 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η φωτιά που έβαλαν οι παραγωγοί κηπευτικών την περασμένη Παρασκευή στο κτίριο που βρισκόταν τα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκάλεσε καταστροφές και στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες, που είχε συγκεντρωθεί σε διπλανό χώρο.

Οι άνθρωποι του Συντονιστικού Κρήτης για τους Πρόσφυγες είναι απογοητευμένοι από την εικόνα που αντίκρισαν, γιατί η βοήθεια είχε μαζευτεί με μεράκι, από χιλιάδες πολίτες που πρόσφεραν από το υστέρημά

τους.
Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το μέλος της γραμματείας του Συντονιστικού, Γιάννης Σκουλάς, ο οποίος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς η κατάσταση είναι τραγική. Πιστεύω ότι αφού πάει εμπειρογνώμονας από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου για να εκτιμήσει τις ζημιές θα μας πει αν υπάρχει θέμα στατικότητας του κτιρίου. Αν υποτεθεί πάντως ότι μπορεί να ξαναλειτουργήσει η αποθήκη θα χρειαστούμε αρκετή βοήθεια από όλους όσους είναι πρόθυμοι. Για τους υπαίτιους δεν αξίζει να πω οτιδήποτε. Ας τους αναλάβει η δικαιοσύνη. Λυπάμαι όσους περίμεναν βοήθεια και δεν θα την έχουν αλλά και τον κόπο τόσων εθελοντών από τον Μάρτιο μέχρι τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα