Καβάλα: Συναυλίες στον Φάρο

12:32 28/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο ιδιαίτερες βραδιές προσφέρει στο κοινό του το Φεστιβάλ Φιλίππων στον Φάρο της Παναγίας. Πρόκειται για τη συναυλία «Songs for a blue cloud» με τους Κυβέλη Καστοριάδη και Ορέστη Καλαμπαλίκη που θα δοθεί την Τρίτη στις 9 το βράδυ και το «Προσωπικό» με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, την Τετάρτη στις 9.

«Songs for a blue cloud»
Η Κυβέλη Καστοριάδη -κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη- μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια αδιάλειπτη και βαθιά σχέση με την

ελληνική μουσική. Γι αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδίδεται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο το 2015, με τίτλο Sous le ciel de Paris με την Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο και τον Ηρακλή Βαβάτσικα στο ακορντεόν κι από την Ελλάδα απευθύνεται στον υπόλοιπο κόσμο.
Στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου cd με τίτλο Songs for a blue cloud, από τη Μικρή Άρκτο με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και στη συνοδεία στην κιθάρα.
Με πυξίδα τις δύο δισκογραφικές της δουλειές, η καλοκαιρινή περιοδεία είναι ένα ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς-ορόσημα γνωστά τραγούδια όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α.

«Προσωπικό»
Είναι δίδυμοι. Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο νέοι μουσικοί από την Κρήτη που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια ποιητικό λόγο. Εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, ως τραγουδοποιοί και το πρώτο τους τραγούδι «Αυτοί παιδί μου δεν», σε ποίηση Μιχάλη Γκανά, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.
Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά περιέχει μελοποιημένα ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, Γκρέγκορυ Κόρσο, Μηνά Δημάκη, Γιάννη Ευθυμιάδη, Πάμπλο Νερούδα, Ντίνου Σιώτη, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πάουλ Τσέλαν, Φερνάντο Πεσσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη (με την οποία εμφανίστηκαν στις παραστάσεις της στον Παρνασσό και τώρα είναι μαζί στην καλοκαιρινή της περιοδεία).
Τέλος, συμμετείχαν στην παράσταση του Θοδωρή Γκόνη στο Φεστιβάλ Αθηνών «Εθνικός κήπος – Περίπατος μαθητείας και αλητείας» με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και την Ελένη Κοκκίδου.
Η παράσταση που προτείνεται από τη Μικρή Άρκτο βασίζεται στα μελοποιημένα ποιήματα του cd αλλά και σε άλλες γνώριμες μελωδίες. Ένα «προσωπικό» ταξίδι των νέων δημιουργών στα μονοπάτια της ποίησης και της μουσικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα