Βελβεντό: Γιορτή ροδάκινου

12:29 28/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η 13η γιορτή ροδάκινου θα πραγματοποιηθεί στο Βελβεντό, από σήμερα Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017. Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ροδακίνου ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Νίκος Κουτλιάμπας, η γιορτή περιλαμβάνει ποικιλία μουσικών, λαογραφικών, γαστρονομικών και αθλητικών δράσεων με επίκεντρο το ροδάκινο. Όσον αφορά στην φετινή παραγωγή ροδάκινου, ο κ. Κουτλιάμπας είπε πως αυτή

έχει φτάσει στο 35-40% με την παραγωγή να φτάνει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Ο ίδιος εκτίμησε ότι φέτος θα παραχθούν 11 χιλιάδες τόνοι ροδάκινου, ποσότητα που θα είναι κατά πολύ αυξημένη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σήμερα Παρασκευή στις 10 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Βελβεντού θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια. Νωρίτερα, στις 9 το βράδυ, θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη στο Πηγάδι Καστανάρα από την Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Βελβεντού.

Το Σάββατο 29/7/2017 από τις 7 το απόγευμα, στην πλατεία του ΚΑΠΗ η «Κίνηση Γυναικών για την ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού» θα ετοιμάζει και θα προσφέρει στους επισκέπτες μαρμελάδα Ροδάκινου. Επίσης το Σάββατο, στις 10 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Βελβεντού θα πραγματοποιηθεί λαϊκοδημοτική βραδιά. Την ίδια ώρα το Εξοχικό Κέντρο ΡΕΜΒΗ θα φιλοξενήσει εκδήλωση με ζωντανή λαϊκή μουσική.

Την Κυριακή 30/7/2017 από τις 11 το πρωί στο πάρκο στο «ΜΕΤΟΧΙ» θα διεξαχθεί εκδήλωση με παιδικές κατασκευές από την «Κίνηση Γυναικών για την ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού» και στις 10 το βράδυ στην Πλατεία «Πλάτανος» θα πραγματοποιηθεί Λαϊκοδημοτικό γλέντι.

Εν τω μεταξύ τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο Βελβεντού, θα διεξαχθούν αγώνες basket 3 οη 3.

Περίπτερο γευσιγνωσίας θα λειτουργεί όλες τις μέρες και τις ώρες της Γιορτής στην πλατεία Πλάτανος.

Στην Κεντρική Πλατεία, επί της οδού Ειρήνης και Φιλίας, καθημερινά από νωρίς το απόγευμα θα υπάρχει εκθετήριο τοπικών προϊόντων και καλλιτεχνημάτων.

Στην Πλατεία «Πλάτανος», όλες τις μέρες, από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, σε περίπτερο του συλλόγου μηχανοκίνητου αθλητισμού Βελβεντού θα λειτουργεί «Έκθεση αναμνηστικών».

Παράλληλα ο Μορφωτικός όμιλος Βελβεντού διοργανώνει έκθεση βιβλίου, η οποία θα φιλοξενείται στον δεύτερο όροφο της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης και θα είναι ανοιχτή από 28 Ιουλίου ως 5 Αυγούστου.

Επίσης τις ημέρες της γιορτής το λαογραφικό μουσείο βελβεντού θα λειτουργεί:

Την Παρασκευή, 18:00 με 20:30, το Σάββατο, 11:00 με 13:00 και 18:00 με 20:30 και την Κυριακή, 11:00 με 13:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα