Κέρκυρα: Η κόντρα ανέβαλε τη «Λευκή Νύχτα»

11:40 28/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αναβολή της «Λευκής Νύχτας» ως προωθητική ενέργειας που εντασσόταν στο CORFY CULTURAL AND SHOPPING WEEK FESTIVAL ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τον Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας.
Σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει ότι η όλη δράση είχε σκοπό «την προβολή και την αύξηση του τζίρου που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι μικρές μας επιχειρήσεις καθώς και την διατήρηση του εργατικού δυναμικού μας». Ο

Σύλλογος ανέφερε ότι θα διεξαχθούν κανονικά όλες οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Μετά την αναβολή της «Λευκής Νύχτας», ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:
«Ύστερα από ενέργειες και την πίεση που άσκησε ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας αναγκάστηκε να τραπεί σε άτακτη υποχώρηση και να ακυρώσει, λίγο πριν την έναρξή της, τη «λευκή νύχτα» που εδώ και μέρες οργανώνει.
Η απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας να διοργανώσει «λευκή νύχτα», να συμβάλλει δηλαδή στην περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου, όπως κάνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες ντόπιοι και ξένοι (π.χ. Lidl), δείχνει την αντίληψή της και την πλευρά, που έχει επιλέξει να υπηρετεί, που δεν είναι άλλη από εκείνη των εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των εργαζόμενων και των μικροκαταστηματαρχών!
Σε απάντηση στη στάση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιούλη, μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Πανκερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων και άλλοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργάκη και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για την υποκριτική στάση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου και την προσπάθεια που κάνει να χτυπήσει εργαζόμενους και μικροκαταστηματάρχες.
Καλούμε το λαό του νησιού και ιδιαίτερα τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να είναι σε ετοιμότητα, καθώς το επόμενο διάστημα η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί από την πλευρά των μεγαλοεργοδοτών και των φορέων τους (π.χ. διοίκηση Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας). Η δική μας απάντηση είναι η οργάνωση στο Σωματείο μας, ο αγώνας με ταξικό προσανατολισμό, μαζί με τους μικροκαταστηματάρχες-επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενους, ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό, τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα κέρδη τους, την ανάπτυξή τους!»

Keywords
Τυχαία Θέματα