Καβάλα: The Lighthouse Festival 2017

13:14 5/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για ακόμη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, στον Φάρο της συνοικίας της Παναγίας, το Lighthouse Festival.

Το Lighthouse Festival αποτελεί μια καλλιτεχνική ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό μιας παρέας και τα τελευταία καλοκαίρια πραγματοποιείται στην πόλη της Καβάλας. Ο εναλλακτικός και πρωτότυπος χαρακτήρας του το καθιστά ένα από τα «highlights» της περιοχής προσελκύοντας ολοένα και μεγαλύτερο πλήθος επισκεπτών.
Πρόκειται

για μία πολιτιστική, εθελοντική, μη κερδοσκοπική δράση. Στόχος του είναι η φιλοξενία καλλιτεχνών από ποικίλους χώρους της τέχνης, μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Ταυτόχρονα φιλοδοξεί να καθιερώσει τον Φάρο ως ένα χώρο πολιτισμού της πόλης.
Φέτος, πιστό στην εθελοντική και καλλιτεχνική του ταυτότητα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα γίνει στις 7 και 8 Ιουλίου, στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (δίπλα στον Φάρο), στην Παναγία.
Η μουσική, αποτελεί και πάλι το επίκεντρο του φεστιβάλ με συναυλίες καλλιτεχνών της τοπικής, και όχι μόνο, μουσικής σκηνής. Παράλληλα, ακολουθώντας το ύφος των προηγούμενων χρόνων, το διήμερο θα πλαισιώνουν κι άλλες καλλιτεχνικές δράσεις όπως χορός, θέατρο, εκθέσεις φωτογραφίας και χειροποίητων κοσμημάτων, «workshops» αλλά και δραστηριότητες για παιδιά.

Το πρόγραμμα
Παρασκευή 7 Ιουλίου:
– Θεατρική Παράσταση
Τα παιδιά του 7ου Δημοτικού σχολείου μας παρουσιάζουν την θεατρική τους παράσταση στις 6 το απόγευμα.

– Συναυλίες
Band Contest Winner – Arkoudos
Influenza
Dreamers (the)

– Προβολή Ταινίας
«Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του 1998, σε παραγωγή, σκηνοθεσία και σενάριο Σταύρου Τσιώλη. Πρωταγωνιστούν οι Αργύρης Μπακιρτζής, Γιάννης Ζουγανέλης και Σάκης Μπουλάς.

Σάββατο 8 Ιουλίου:
– Παιδικό Παιχνίδι
«Το μυστικό το Φάρου» με πολύ παιχνίδι, κατασκευές, φαντασία, χρώματα, μουσικές και χορούς. Ένα Workshop για τους μικρούς μας φίλους από τις Τότα Ευλαβή και Ηλέκτρα Βενέτη, απόφοιτες Παιδαγωγικού Θεσσαλονίκης.

Workshop Φωτογραφίας
«Αφηρημένοι Χώροι» με τον Δημήτρη Μουγκό,

– Lindy Hop Workshop από το Lindy Hop Xanthi-Φ.Ε.Ξ με τους Ανδρονίκη Τσαγκαράκου και Παναγιώτη Παρασκευόπουλο.

–Συναυλία
DJ Set
The Coconaut Rockers
BAiLdSA

Παράλληλες δράσεις διημέρου:
– Έκθεση φωτογραφίας
– Εργαστήριο Αρτήτα – Χειροποίητες δημιουργίες και βιβλία.
– Πάγκος με χειροποίητα Κοσμήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα