Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στη Μάνη

12:45 5/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μανιάτικη βλάστηση που χρησιμοποιούνταν για την παραδοσιακή κτηνοτροφία, χορτολιβαδικές, δασικές και αγροτικές εκτάσεις , ελιές, περιουσίες και σπίτια επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας.

Ερευνες και απαντήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές και ξεκίνησαν από τρία διαφορετικά σημεία της Μανιάτικης Γής ζητούν πολίτες και εκπροσωποι του κοινοβουλίου και της αυτοδιοίκησης.
Για να ανακουφίσει τους πληγέντες απο την πυρκαγιά, η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε την καταβολή της έκτακτης οικονομικής

στηριξης για την αγορά ζωοτροφών.

Στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ θα εκτιμήσει τις ζημιές στο φυτικό κεφαλαιο και τις υποδομές.

Με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη την περιοχή επισκέφθηκε κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής που εποπτεύει τον τομέα Υποδομών και ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος που είναι υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Προστασίας έφτασαν στο δημαρχείο στο Γύθειο .

Ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος περιέγραψε την κατάσταση όπως τη βίωσε τις προηγούμενες μέρες και έκανε λόγο για έλλειψη οργάνωσης.

Ο Θανάσης Δαββάκης, βουλευτής Λακωνίας, μίλησε για επιχειρησιακές ευθύνες και για το αίτημα που θα υποβάλλει στη Βουλή σχετικά με την διαθεσιμότητα του πυροσβεστικού στόλου.

Η επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής, δεν έγινε για αντιπολιτευτικούς λόγους αλλά για να μπορέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών με τον καλύτερο τρόπο.

Στις ελλείψεις και καθυστερήσεις στη θωράκιση του πυροσβεστικού σώματος και στην μη έγκαιρη μίσθωση εναέριων μέσων αναφέρθηκε ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μετά την ενημέρωση στο δημαρχείο το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα χωριά της Ανατολικής Μάνης και συνομίλησαν με τους κατοίκους που λαβώθηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα