Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 7 Σεπτεμβρίου 2016

11:42 7/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

Κτηνοτρόφοι, ακόμα περιμένουμε την παράταση για τις άδειες

Ακόμα περιμένουν την παράταση για τις αδειοδοτήσεις των Κτηνοτροφικών τους Μονάδων η Κτηνοτρόφοι από το Αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς στις 12 του Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία που τους έδωσε η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο νόμος 4056 που θεωρήθηκε από πολλούς βαρύς και δυσκίνητος με πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και πολλές φορές οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι το είχαν θέσει στον υπουργό. Πριν λίγο καιρό μιλώντας στην ΕΡΑ

Κομοτηνής ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, είχε παραδεχθεί πως όντως ο νόμος 4056 δν εξυπηρετούσε το σκοπό για τον οποίο ψηφίσθηκε, καθώς μόνο 600 κτηνοτροφικές μονάδες έλαβαν την σχετική άδεια, ενώ 20.000 έχουν άδεια και υπολείπονται άλλες 120.000 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Ο κ. Μπόλαρης είχε δεσμευθεί για αλλαγή του ισχύοντος νόμου και εφόσον ανακοινωθεί παράταση, σταματούν εκποιήσεις κοπαδιών και αγωγές από δημάρχους.

Ιδρύεται δίκτυο παραγωγών και μεταποιητών δίκοκκου σιταριού;

Για ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα αφορά τους καλλιεργητές και τους παραγωγούς δίκοκκου σιταριού, αλλά και τους παραγωγούς τύπου ντίνκελ, μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής αποκλειστικά ο άνθρωπος που νομιμοποίησε την καλλιέργεια αυτού του αρχαιοελληνικού δημητριακού, του δίκοκκου σιταριού, Ο Δαμιανός Παχόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Παχόπουλο, καθώς έχει αυξηθεί η παραγωγή και πλέον υπάρχουν επαρκείς ποσότητες δίκοκκου σιταριού, αλλά και αρκετές βιοτεχνίες ζυμαρικών, θα ήταν καλό να προχωρήσουν όλοι οι παραγωγοί και οι μεταποιητές σε ένα δίκτυο οργανωμένο, μέσω του οποίου θα συντονίζουν την παραγωγή τους και θα σχεδιάζουν τα σημεία πωλήσεων σε εσωτερικό και εξωτερικό.
«Θα πρέπει να απευθυνθούμε πια σε κυλινδρόμυλους και όχι σε πετρόμυλους και να ενεργοποιήσουμε κωδικούς προϊόντων σε ζυμαρικά και άλευρα, πάντα με σεβασμό στο προϊόν του δίκοκκου σιταριού, το οποίο προϋποθέτει ειδική επεξεργασία αποφλοίωσης. Ήδη έχω κάνει επαφές με παραγωγούς και έχω απευθυνθεί και στους κυλινδρόμυλους της Θράκης και της Ροδόπης και περιμένω να αποδείξουν το ενδιαφέον τους μέσα στο Σεπτέμβριο», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παχόπουλος.
Κόμματα

Ο Τέρενς Κουίκ στο Μουφτή Ξάνθης

Ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Koυίκ δέχθηκε χθες στο Γραφείο του, τον Μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Σινίκογλου.
«Με τον Σοφολογιότατο συναντιέμαι σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Ξάνθη και χάρηκα ιδιαιτέρως που σήμερα είχα την ευκαιρία να τον υποδεχτώ εδώ στο Γραφείο μου στην Αθήνα. Συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν στη Μουφτεία του.
Είναι σαφές, ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι ο Σοφολογιότατος Μεχμέτ Σινίκογλου είναι ο μόνος και νόμιμος Μουφτής του Νομού Ξάνθης, αναγνωρισμένος από την Ελληνική Δημοκρατία.
Για μια ακόμη φορά υπενθυμίζω και τα όσα είπε πρόσφατα από την Κομοτηνή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφέροντας, ότι όλοι οφείλουν να σέβονται τους Νόμους, την τάξη και το Σύνταγμα της Πατρίδας μας.
Με τον Σοφολογιότατο συμφωνήσαμε με την πρώτη ευκαιρία να συναντηθούμε και στη Μουφτεία της Ξάνθης».

Επίσκεψης από κλιμάκια της ΝΔ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Επίσκεψη κλιμακίων της ΝΔ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιηθούν 14 -15 Σεπτεμβρίου
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κομοτηνής, στο πλαίσιο της ομιλίας του πρόεδρου της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκη στις 17 Σεπτεμβρίου το Σάββατο στις 20 η ώρα στη ΔΕΘ, θα υπάρξουν τριμελή κλιμάκια από βουλευτές που θα επισκεφτούν όλους τους νομούς της περιφέρειας ΑΜ-Θ και θα έχουν στοχευμένες επαφές με φορείς και επιχείρησης, για να έχουν μια ακριβή καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν. Σε κάθε πόλη μετά της συναντήσεις με φορείς θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις τύπου
Την ερχόμενη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου επικεφαλής του κλιμάκιου που θα επισκεφτεί την Δράμα θα είναι η Βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κ. Κεραμέως ,την ιδία μέρα επικεφαλής κλιμάκιου που θα επισκεφτεί την Ξάνθη θα είναι ο Βουλευτής Α΄Αθηνών Κικίλιας Βασίλης ενώ επικεφαλής του κλιμάκιου που θα επισκεφτεί την Κομοτηνή θα είναι ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης.
Αυτοδιοίκηση

Αλλαγών συνέχεια στον «Σπάρτακο»…

Μία ακόμη αλλαγή στην ομάδα των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του «Σπάρτακου». Ο Κώστας Καραϊσκος, που ήταν και ο πρωτεύσας σε σταυρούς στις προπέρσινες εκλογές, διαδέχεται στη θέση του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας, τον Νεκτάριο Δαπέργολα.
« Εμείς ιδρύσαμε πριν από 6 χρόνια τον «Σπάρτακο», με αποκλειστικό στόχο να δώσουμε στους πολίτες της Κομοτηνής ένα αυθεντικό μέσο άμεσης παρέμβασης για όσα αφορούν την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με μαχητικότητα και πείσμα, αγνοώντας τους κόπους και τη δεδομένη ψυχική φθορά και συγχρόνως περιφρονώντας συστηματικά κάθε είδους πρωτοκαθεδρίες και πρωτοκλισίες» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Νεκτάριος Δαπέργολας, Δημοτικός Σύμβουλος.

Υγεία

«Έναρξη λειτουργίας Δ.Ι.Ε.Κ. Νοσηλευτικής του Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017»

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ξεκινά τη λειτουργία του για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2016-2017 δίδοντας τη δυνατότητα σε υποψήφιους σπουδαστές να παρακολουθήσουν την ειδικότητα του «Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας». Για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων θα υποβάλλονται έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2016, κατά τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00π.μ.-14.00μ.μ. στο Δ.Ι.Ε.Κ. εντός του Νοσοκομείου.

Επιχειρήσεις-Οικονομία

Συνεδριάζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης με θέματα την Θερμοκοιτίδα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα – «we do local» αλλά και το δυσοίωνο μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων (Ε.Β.Ε.) σε συνθήκες εφαρμογής μνημονιακών αποφάσεων.

Συνδικαλισμός

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις κινητοποιήσεις στη Δ.Ε.Θ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ξάνθης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοινωση της καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν δυναμικά στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 6:00 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου).
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, οφείλουμε να συντονίσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τα άλλα λαϊκά στρώματα και να οργανώσουμε την επόμενη περίοδο αποτελεσματικούς και νικηφόρους αγώνες απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

ΑΜΕΑ

Για μια θέση στα Ρεκόρ Γκίνες

Όλοι Μαζί θα σχηματίσουν με το… σώμα τους ένα αναπηρικό αμαξίδιο, την ημέρα της μεγάλης γιορτής του Wheeling2Help vol.2 την Κυριακή 11/09 στο Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής (ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ). Για μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες και στις καρδιές των ανθρώπων!
Mητρόπολη

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας στην Κομοτηνή

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Ἱεράρχης τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, προσκεκλημένος ὑπό τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς θά συμμετάσχῃ στις εορτές του Ἐνοριακού Ἱερού Ναού Γενεσίου τῆς Θεοτόκου Μεγάλου Κρανοβουνίου.

Πολιτισμός

Παράσταση Καραγκιόζη

Η Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. σε συνεργασία με το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, θα παρουσιάσει παράσταση Καραγκιόζη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν μαζί μας, την Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00μμ, στην Πλατεία Εξηντάρη (Ζυμβρακάκη).

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, διότι κατείχε 20 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος ΧΑΝΑΧ, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Αθλητικά

Προπονήσεις Τρίτης 06/09/16

Προπόνηση και το πρωί και το απόγευμα περιλάμβανε το πρόγραμμα της Τρίτης για την ομάδα μας.
Το πρωί οι παίκτες δούλεψαν στον τομέα της φυσικής κατάστασης, με ασκήσεις δύναμης στο γυμναστήριο και ταχυδύναμης στο γήπεδο. Το απόγευμα το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και συνεχίστηκε με ασκήσεις τεχνικής κι αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους.
Για σήμερα Τετάρτη είναι προγραμματισμένη προπόνηση το απόγευμα (17:30) στο αθλητικό κέντρο.

Εγγραφές Run Greece και στην Κομοτηνή.

Εγγραφές Run Greece και στην Κομοτηνή θα γίνουν από σήμερα έως και την Παρασκευή 9/9 στο κυλικείο του Πανθρακικού Σταδίου 6-8μμ. Την Παρασκευή 9/9 στο κατάστημα της ADIDAS, χορηγού του αγώνα, το πρωί 11-1μμ.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, ερα, ξανθη, αθηνα, κομοτηνη, συνταγμα, νεα δημοκρατια, ΔΕΘ, δραμα, σταυροι, εκλογες, θεσσαλονικη, βενιζελος, δραση, ΑΔΕΔΥ, θεατρο, run, adidas, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αποτελεσματα δημοτικων συμβουλων , κικιλιας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, συλληψεις, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, μαρικα μητσοτακη, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, απεργια 26 σεπτεμβριου, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, δικαιολογητικα, βουλευτες, αδεια, δημοκρατια, ζυμαρικα, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, adidas, αγωνες, αιτησεις, ανθρωπος, γκινες, γηπεδο, δευτερα, δυνατοτητα, δημοσιο, δικτυο, ευκαιρια, ειπε, ερα, ετος, ζωη, ιδια, υφυπουργος, θεατρο σκιων, κυβερνηση, λειτουργια, μαξιμος, μεχμετ, νικη, ομαδα, παντα, πεμπτη, πεισμα, πρωι, ρεκορ γκινες, ρεκορ, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σωμα, συλλογοι, σχεδιο, υπηκοος, φθορα, φορα, χρονικα, ωρες, απο δευτερα, δημητρης, εορτες, εθνικο, υπουργειο, καρδιες, κωστας, κυριακη, νοσοκομειο, πληροφοριες, run, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα