Καρδίτσα: Στο ΕΣΠΑ η οδός ΔΕΛΤΑ-Παλαμά με προϋπολογισμό 13, 8 εκατ. ευρώ

15:18 4/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου με δηλώσεις τους ανακοίνωσαν σήμερα την ένταξη στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη-εκσυγχρονισμός-συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη» το έργο «Οδός Δέλτα-Παλαμά» με προϋπολογισμό 13,8 εκατομμύρια ευρώ, με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας

Θεσσαλίας, υπογράφτηκε από τον κ. Αγοραστό η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα. Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρονου ευελπιστούν να υπάρξει ανάδοχος, αφού ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις.

Ο κ. Τσιάκος ανέφερε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας και όλοι όσοι συνεργάστηκαν έχουν αποδείξει ότι είναι των έργων και όχι των λόγων και από την πρώτη στιγμή, μαζί με τον δήμαρχο Παλαμά, έγινε προσπάθεια για ωρίμανση της μελέτης. Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρίου είπε ότι η μελέτη εκπονήθηκε το 1996 αλλά ποτέ κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον ούτε από την τότε νομαρχία ούτε από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Στάθηκε στο γεγονός ότι περνάει μεσα από το Μάρκο αλλά η χάραξη αποφασίστηκε από τους τότε διοικούντες, υπογράμμισε όμως τη σημαντικότητα του έργου και τη σύνδεση του δρόμου με την Ε-65.
Το έργο αφορά σε μία από τις κύριες κάθετες οδικές συνδέσεις στο νομό Καρδίτσας με τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) για την εξυπηρέτηση του Παλαμά και των υπολοίπων οικισμών στην ευρύτερη περιοχή του στο νομό, αλλά και των οικισμών και κινούμενων στον οδικό άξονα Φαρκαδώνα Τρικάλων-Παλαμάς προς σύνδεση με Ε-65 και Καρδίτσα. Με την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου, που αποτελεί σύνδεση με τμήμα του ΔΕΔ-Μ (Ε65), σύνδεση με διαπεριφερειακή οδό, σύνδεση με τη Βιομηχανική Περιοχή της Καρδίτσας, αλλά και τοπικό δίκτυο σύνδεσης των οικισμών της περιοχής με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, θα εξασφαλιστεί η ταχεία και ασφαλής σύνδεση των οικισμών των πεδινών περιοχών του νομού, ενώ μέσω του προτεινόμενου παράπλευρου αγροτικού οδικού δικτύου θα εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση και η εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών. Όπως ειπώθηκε σήμερα, τα αναμενόμενα αποτελέσματα με την ολοκλήρωση του έργου είναι η μείωση της χρονοαπόστασης, η αύξηση ασφάλειας στην κυκλοφορία και η αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, η μείωση του κόστους μεταφοράς, η προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των καυσαερίων, η σύνδεση των παραγωγικών κέντρων με το διεθνές δίκτυο μεταφορών, με αποτέλεσμα των ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα