Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η 2η ψηφιακή ημερίδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 30 Ιουνίου στην Λεμεσό, η 2η Ψηφιακή Hμερίδα Συνεργατικών Τραπεζών (Second EACB Co-operative Bank Digital Day). Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ), μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Συνεργατικών Τραπεζών (EACB), φιλοξένησε στην Κύπρο

την Ημερίδα με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και ιδεών ανάμεσα στα μέλη του Συνδέσμου, για την αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση τεχνολογικών καινοτομιών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Την Ημερίδα καλωσόρισε ο Διευθυντής της ΣΚΤ, Νικόλας Χατζηγιάννης, αναφέροντας ότι «θα αποτελέσει πηγή γνώσης και πληροφοριών για τα μέλη του Συνδέσμου». Πρόσθεσε επίσης πως «Οι συνεργατικές εταιρείες εξ’ ορισμού εργάζονται κοντά στην κοινωνία και προς όφελος των συνανθρώπων τους και γι’ αυτό θα πρέπει να προσαρμοστούν και να ενσωματώσουν τεχνολογικά επιτεύγματα που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές και φιλικές προς τον πολίτη. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με την δημιουργία τέτοιων δράσεων, όπως η εν λόγω Ημερίδα».

Στην Ημερίδα συζητήθηκαν οι προοπτικές και προκλήσεις της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech), σε κρατικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, με παρουσιάσεις από αντιπρόσωπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συνεργατισμού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και του επαγγελματικού χώρου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, διεξήχθησαν τρεις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, στις οποίες συμμετείχαν αντιπρόσωποι των μελών της EACB, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε θέματα σχετικά με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στον Συνεργατισμό. Συζητήθηκε η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ρόλου των Συνεργατικών ιδρυμάτων μέσα από την καινοτομία στη τεχνολογία. Επίσης αναλύθηκαν οι αλλαγές στο υφιστάμενο Ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τους Γενικούς Κανονισμούς Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και την αναθεωρημένη Οδηγία Υπηρεσιών Πληρωμών (PSD2).

Στην Ημερίδα συμμετείχε και ο κ. Pēteris Zilgalvis, Προϊστάμενος της ομάδας για τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις και Καινοτομία, της Γενικής Διεύθυνσης CONNECT και Συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας FinTech, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ενθάρρυνση και η ανάπτυξη χρηματοπιστωτικών καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος και των τραπεζών των χωρών μελών της. Ο Συνεργατισμός, διατηρώντας τις ίδιες αξίες, θέτει νέες προοπτικές για συνεχή αναβάθμιση και συμμετοχή σε τέτοιες δράσεις, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η φιλοξενία αυτής της, πανευρωπαϊκού χαρακτήρα, Ημερίδας σηματοδοτεί σειρά δράσεων που προτίθεται να υλοποιήσει η ΣΚΤ για την αμεσότερη ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα