Αξιολογείται το προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ και συστήνεται νέος Ο.Ε.Υ.

14:44 4/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην αξιολόγηση του προσωπικού της θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ με βάση το νόμο 4369/2016 και παράλληλα θα καταρτίσει νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Στη σημερινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. της επιχείρησης αποφάσισε ομόφωνα και για τα δύο θέματα και ορίστηκαν οι δύο επιτροπές που θα ασχοληθούν παράλληλα και με τα δύο θέματα καθώς μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2017 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες. “Προβαίνουμε στην αξιολόγηση, όχι με στόχο να απολύσουμε κάποιους αλλά για να μην υφίστανται οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν μέχρι σήμερα” εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ,

Άρης Σαβάκης.

Επιπλέον χαρακτήρισε την απόφαση αξιολόγησης του προσωπικού πρωτοποριακή καθώς δεν υπάρχει άλλη ΔΕΥΑ και Δήμος που να έχει προχωρήσει σε αξιολόγηση προσωπικού.
Εξήγησε ότι ενόψει κατάρτισης του νέου Ο.Ε.Υ. θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση του προσωπικού και να αποδοθούν οι αρμοδιότητες με αποτέλεσμα να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα η επιχείρηση, καθώς ο καθένας θα γνωρίζει τα ακριβή καθήκοντά του.

«Προβαίνουμε σ’ αυτή την ενέργεια γιατί διαπιστώθηκαν δυσλειτουργίες», εξήγησε ο κ. Σαββάκης.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο Αρ. Σαββάκης και μέλη ο γενικός διευθυντής Σταύρος Τζίνης και ένας νομικός σύμβουλος. Η επιτροπή, σε συνεργασία με το Τμήμα Προσωπικού θα διανείμει σε όλους τους υπαλλήλους ερωτηματολόγιο, για να αξιολογηθούν και θα εκδοθεί πόρισμα που θα έρθει προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για το θέμα του νέο Ο.Ε.Υ. τονίστηκε ότι υπήρχε επιτροπή, αλλά θα αλλάξουν τα πρόσωπα και η νέα επιτροπή (Αρ. Σαββάκης, Αρ. Πατέρας, Στ. Τζίνης και νομικός σύμβουλος) έχει προθεσμία ως τις 30 Σεπτεμβρίου για να συντάξει το νέο Οργανισμό, που έχει να αλλάξει από το 2013.

Tέλος στη σημερινή συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (λευκό ο Μ. Πατσιαντάς) να διακόψει τη συνεργασία της με τους νομικούς συμβούλους Στέφανο Καραγιώργο και Φανή Βλασταρίδου – Αργυρίου και να συνεργαστεί με τους Ιωάννη Καραγκιόζο και Μαγδαληνή Διαμαντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα