Καμίνης: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση

18:23 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πεποίθησή του ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, με δομή, ιεραρχία και ομοιομορφία που παραπέμπει σε τάγματα εφόδου, διατράνωσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Στην κατάθεσή του ως μάρτυς κατηγορίας, ο κ. Καμίνης κατέθεσε τη δική του εμπειρία, με κορυφαίες στιγμές την απαγόρευση του συσσιτίου της Χρυσής Αυγής

στο Σύνταγμα με διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στην Πλατεία Συντάγματος, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2013 αλλά και βίαιο επεισόδιο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δήμου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στα μηνύματα και τους χαρακτηρισμούς – όπως αυτός του «λαθροδημάρχου» – που έχει δεχθεί, αλλά και τη γενικότερη, κατακριτέα στάση της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Εμφανίστηκε, δε, πεπεισμένος ότι η επίθεση εναντίον του ήταν σε γνώση της ηγεσίας του κόμματος.

«Αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο«, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος προκειμένου να δώσει το στίγμα της ιδεολογίας του κόμματος, την οποία πολλές φορές χαρακτήρισε «ναζιστική«, «φασιστική«.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ντίνα Τσουκαλά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμίνης, Χρυσή Αυγή,kaminis, chrysi avgi