Θα απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Λαρισαίων

17:00 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από αύριο 31 Μαϊου αρχίζουν οι εγγραφές στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στη Λάρισα και οι γονείς μπορούν να προσέρχονται από τις 8.30 ως τις 13.00 τους παρακάτω παιδικούς σταθμούς για να υποβάλλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά: Στον 3ο, 25ο, 5ο, 6ο, 7ο, 13ο, 12ο, 14ο και 18ο παιδικό σταθμό και ως τις 20/6.

Σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις και όλα τα παιδιά θα ενταχθούν τους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Χρησιμοποίησε,

δε, μια προσφιλή του έκφραση για όταν αισθάνεται ικανοποιήμενος από το αποτέλεσμα των υπηρεσιών :»οι κοινωνικές δομές και ο πολιτισμός του δήμου πάνε με χίλια!» ανέφερε ο κ.Καλογιάννης στους εκπροσώπους των ΜΜΕ αναφερόμενος στο υψηλό επίπεδο που έχουν κατακτήσει οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε ότι αφορά τη φύλαξη, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των παιδιών.
Τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν 26 παιδικοί σταθμοί (προστίθεται στους 25 και εκείνος στην Τερψιθέα) και θα φιλοξενήσουν συνολικά 2.200 βρέφη και νήπια, τα περίπου 1000 από αυτά μέσω ΕΣΠΑ.
Εκτός από τις 100 προσλήψεις προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ το προηγούμενο διάστημα, για τη νέα χρονιά έχουν προγραμματιστεί ακόμη 10 λόγω αύξησης κάποιων βρεφικών τμημάτων (θα φιλοξενηθούν 100 βρέφη περισσότερα)
Παράλληλα με τους παιδικούς σταθμούς λειτουργούν και 10 ΚΔΑΠ, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, κατά τις απογευματινές ώρες για ηλικίες 6-12 ετών, τα οποία αυξάνονται σε 12 τη νέα χρόνια με τη λειτουργία ενός νέου ΚΔΑΠ στη Φιλιππούπολη και ενός ακόμη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Κατά τους θερινούς μήνες θα λειτουργήσουν 3 παιδικοί σταθμοί, η κατασκήνωση στην πόλη και η μικρή κατασκήνωση (για παιδιά κατώ των 6 ετών)
Απόψε το βράδυ οι 25 δημοτικοί σταθμοί βγαίνουν έξω από τις σχολικές αίθουσες και στο προαύλιο του 44ου νηπιαγωγείου (Αιόλου 4) συναντώνται τα παιδιά, οι γονείς και οι παιδαγωγοί σε μια υπαίθρια γιορτή με πολλές δράσεις και εκπλήξεις για όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα