Κάλυμνος: Οι εξελίξεις στην επεμβατική καρδιολογία, σε συνέδριο στην Κάλυμνο

12:02 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 8ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας και το 4ο Συνέδριο Καρδιοαγγειακών Παθήσεων, θα φιλοξενήσει η Κάλυμνος.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10-12 Ιουνίου, θα μιλήσουν καταξιωμένοι επιστήμονες, κορυφαίοι στο αντικείμενό τους για την Προληπτική Καρδιολογία, τα Στεφανιαία Σύνδρομα και ευρύτερα την Υγεία της Καρδιάς.
Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, προκειμένου οι κάτοικοι

της Καλύμνου -ανεξαρτήτως ηλικίας, ιατρικών γνώσεων ή εργασιακού χώρου- ν’ αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το πώς να σώσουν μια ζωή.
Η εκπαίδευση θα γίνει από ιατρούς-πιστοποιημένους εκπαιδευτές του European Resuscitation Council, με χρήση προπλασμάτων και πραγματικών αυτόματων Απινιδωτών, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.
Ο Συντονιστής Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Ιωάννης Καλλικάζαρος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι στο συνέδριο θα παρουσιαστούν όλες οι εξελίξεις στον τομέα της καρδιολογίας και ειδικά στην επεμβατική.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις νέες βαλβίδες, που έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να μπουν πλέον σε ανεγχείρητους ασθενείς, οι οποίοι λόγω διαφόρων προβλημάτων δεν μπορούσαν να πάρουν νάρκωση.
Επίσης θα παρουσιαστούν οι νέοι βηματοδότες χωρίς ηλεκτρόδια, ενώ θα γίνει αναφορά στις νέες μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την απονεύρωση των νεφρικών αρτηριών για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.
«Όλα αυτά θα παρουσιαστούν στην ακριτική Κάλυμνο», τόνισε ο καθηγητής.

Keywords
Τυχαία Θέματα