Καλαμάτας: Εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό στον Ταΰγετο.

11:54 29/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μνημείο που ανηγέρθη με πρωτοβουλία της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, προς τιμήν των μαχητών της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και βρίσκεται στο 32ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καλαμάτας-Σπάρτης (λίγο πριν το Τουριστικό Ταϋγέτου), αποκαλύφθηκε χθες το πρωί, σε ειδική εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή

κόσμου, παρά τον βροχερό καιρό ενώ ακολούθησε λαϊκό γλέντι, με την ορχήστρα του Τάκη Σταθέα, στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, όπου, επίσης, το Σάββατο το βράδυ παρουσιάστηκε ο τόμος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου για την 3η Μεραρχία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
«Δίνουμε υπόσχεση ότι ο αγώνας των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα βρει δικαίωση γιατί το ΚΚΕ είναι εδώ, γιατί το ΚΚΕ είναι τώρα πιο γερά εξοπλισμένο με τη μελέτη της ιστορικής πείρας και του δικού τους αγώνα», τόνισε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής. Στο πλαίσιο των αποκαλυπτηρίων του μνημείου παραδόθηκε στο ΚΚΕ το όπλο του ταγματάρχη της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ Δημήτρη Γιαννακούρα (Πέρδικας), το οποίο είχε σώσει ο συμμαχητής του Αλέκος Τσουκόπουλος και στη συνέχεια οι απόγονοί του.

Keywords
Τυχαία Θέματα