Καλαμάτα: Υπαινιγμοί Δήμου για αδιαφορία της Κυβέρνησης σε σχέση με τα προβλήματα των πλημμυροπαθών

11:53 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με νέους σαφείς υπαινιγμούς εναντίον της κυβέρνησης στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των ανθρώπων που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου, προχώρησε με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.

Ειδικότερα, σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει: «Αφού έκλεισαν τα φώτα της τηλεοράσεως και μετακινήθηκε το ενδιαφέρον σε άλλα θέματα, δεν υπάρχει – δυστυχώς – φροντίδα για την επίλυση των βασικών θεμάτων των πλημμυροπαθών.
Έτσι, για την αποζημίωση των πλημμυρόπληκτων της 7ης Σεπτεμβρίου εκκρεμεί η αποστολή στο Δήμο Καλαμάτας ποσού 399.000 ευρώ, που

αντιστοιχεί στην ενίσχυση 115 πληγέντων για την αντικατάσταση οικοσκευής. Ο Δήμος Καλαμάτας προβαίνει συνεχώς σε παραστάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας να εμβασθεί το προαναφερθέν ποσόν, προκειμένου να διανεμηθεί στους δικαιούχους.
Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο αποκατάστασης των ζημιών που η πλημμύρα προκάλεσε, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να διακηρυχθεί συμπληρωματική εργολαβία ύψους 50.000 ευρώ, για έργα αγροτικής οδοποιίας, η οποία προστίθεται στις 12 εργολαβίες αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Με τον τρόπο αυτό, αθροιστικά και με το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017, θα υπάρξει άμεσα επιπλέον εργολαβία ή εργολαβίες 100.000 ευρώ, κατανεμημένες και στις 4 Δημοτικές Ενότητες. Η απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιανουαρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα