Kαλαμάτα: Βολές Κατσίβελα για δασικούς χάρτες και λιγνιτωρυχείο

11:43 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σφοδρή επίθεση, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, εναντίον της κυβέρνησης, των Δασαρχείων και κατά πάντων που εμπλέκονται με οιονδήποτε τρόπο στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Μεσσηνία, μιλώντας πριν λίγο στην ΕΡΤ Καλαμάτας.

Ο κ.Κατσίβελας υποστήριξε πως οι χάρτες της Τριφυλίας, «εξαφανίζουν» σχεδόν ολόκληρους, οικισμούς, σπίτια και περιουσίες με καλλιεργούμενες εκτάσεις, στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων όλων των προ-καποδιστρικών. Όπως είπε, τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με

την ανάρτηση των δασικών χαρτών θα τεθούν προ ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, στην οποία έχει κληθεί και ο δασάρχης Κυπαρισσίας για ενημέρωση στο Σώμα και όσους πολίτες την παρακολουθήσουν, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εξετάζει και ελέγχει τους χάρτες.
Σύντομα μάλιστα ο Δήμος, μαζί με το Δασαρχείο, θα διοργανώσουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, όπως είπε ο κ. Κατσίβελας.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας σημείωσε πως αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που είναι ανεξέλεγκτη και έκανε λόγο για «αναστάτωση στους πολίτες που θα επιβαρυνθούν με μεγάλα ποσά για να αποδειξουν τα αυτονόητα».

Επίσης ο Παναγιώτης Κατσίβελας, μίλησε στο σταθμό μας και για το θέμα του λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία που ανακινείται, και μάλιστα έκανε παραλληλισμό και αντιδιαστολή με το ζήτημα του Κυπαρισσιακού, τονίζοντας πως «το ΥΠΕΚΑ καταφέρεται εναντίον των πολιτών της περιοχής».
Θύμισε επιπλέον πως το θέμα της αδειοδότησης και ενδεχόμενης λειτουργίας του λιγνιτωρυχείου στην περιοχή της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και στα όρια της πόλης είχε απασχολήσει και τα τέλη του 2014, τους κατούκους και τα θεσμικά όργανα της πόλης και μάλιστα τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και το Περιοφερειακξό Συμβούλιο Πελοποννήσου, είχαν εκδώσει ομοφώνως αρνητικά ψηφίσματα γι;α το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν τέτοιες μονάδες στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας. «Έχουμε ξεκαθαρίσει», σημείωσε πως στοχεύουμε στην ανάπτυξη που θα προέρχεται απ’ τον πρωτογενή τομέα, που για μας είναι πολύ σημαντικός και είναι το ισχυρό όπλο του Δήμου Τριφυλία και των πολιτών, αλλά και βεβαίως απ’ την παροχή υπηρεσιών κυρίως μέσω της ανάπτυξης του τουρισμού. Και είχαμε ξεκαθαρίσει ότι τέτοιες μονάδες δεν ήταν δυνατόν να αλλοιώσουν και την κατεύθυνση και το χαρακτήρα της ανάπτυξης της περιοχής.»

Keywords
Τυχαία Θέματα