Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Νομός Καρδίτσας

11:43 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολόκληρος ο νομός με τους έξι Δήμους, Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας κηρύχθηκαν τελικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από τις 7 του Γενάρη και για ένα μήνα, μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού προς το Υπουργό Εσωτερικών και την εξουσιοδότησή του από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη.

Μιλώντας στο δίκτυο Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε ότι το κράτος θα πρέπει να συνδράμει οικονομικά την περιφερειακή ενότητα και τους δήμους, υπήρξαν πολλές ζημιές, βλάβες και τεράστιο

οικονομικό κόστος για τον αποχιονισμό και όχι μόνο, ενώ υπογράμμισε ότι άμεσα θα πρέπει να συσταθούν και επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών ανά δήμο. Οι δρόμοι στο ορεινό δίκτυο είναι ανοιχτοί και δεν χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, πλην των αυχένων Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου, στην ορεινή Αργιθέα, όπου το ύψος του χιονιού ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Επιπλέον ο κ. Τσιάκος σημείωσε ότι αποφεύγεται ο φόβος πλημμυρικών φαινομένων στην πεδινή ζώνη, αφού τα νερά των ποταμών σταδιακά υποχωρούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα