Καλαμάτα: «Θέλουμε δουλειά για την προσβασιμότητα της Πόλης»

13:34 11/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρκετά βήματα για να φτάσει τις ευρωπαϊκές πόλεις στο ζήτημα της προσβασιμότητας χρειάζεται η Καλαμάτα δήλωσε στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο δρ Παναγιώτης Παπαντωνίου πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος, ειδικός γραμματέας ΣΕΣ. Ο κ. Παπαντωνίου επισήμανε πως η μεσσηνιακή πρωτεύουσα παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα σε σύγκριση με άλλες πόλεις και ειδικά στο κέντρο της, αλλά χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο

σχεδιασμό προκειμένου να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η μετακίνηση ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Έξαλλου, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα γι’ αυτό το θέμα διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων με την υποστήριξη του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και του Συλλόγου “ΔιαφοροΖΩ” το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Rex”. Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο δρ. Παναγιώτης Παπαντωνίου.

Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας kalamatamove η οποία έχει σκοπό τη συγκέντρωση των στοιχείων σ’ ένα δυναμικό χάρτη πλήρως προσβάσιμο από υπολογιστές και φορητά μέσα, όπως tablet και κινητά τηλέφωνα. Εκεί μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να χρησιμοποιήσει τον χάρτη για να βρει τις θέσεις στάθμευσης και τις ράμπες πρόσβασης που τον εξυπηρετούν για να μετακινηθεί στην πόλη. Η πλατφόρμα kalamatamove, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα: και υπεύθυνοι για τη λειτουργία της είναι οι μεσσήνιοι επιστήμονες Βασίλης Παπαευσταθίου πολιτικός μηχανικός, Βασίλης Πουλόπουλος μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, και Ηλίας Καλφακάκος οικονομολόγος.

Keywords
Τυχαία Θέματα