Στα Χανιά το ζευγάρι που κάνει το γύρο του κόσμου με 4×4 | Photos + Video

«Έρχεται κάποια στιγμή που έχει μπουχτίσει! Δουλειά, δουλειά, δουλειά, και αποφασίζεις να κάνεις κάτι διαφορετικό» λένε ο Γιοακίμ και η Κέρστιν Σχοτ, από τη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, που πούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν και από το Φεβρουάριο του 2017 βρίσκονται στους δρόμους της Ευρώπης με ένα 4Χ4 φορτηγό 14 τόνων και τα δύο σκυλιά τους!
Aυτές τις ημέρες το ζευγάρι βρίσκεται στα Χανιά, όπου υπολογίζει να μείνει άλλο ένα μήνα και στη συνέχεια να συνεχίζει προς την Ανατολή αφού σκοπός τους είναι να φτάσουν…κάποια

στιγμή στο Βιετνάμ , στη Μαλαισία και στην Ινδονησία στη Νοτιοανατολική Ασία
«Είμαι 55 και εργαζόμουν σχεδόν 35χρονια ως μηχανικός. Η πίεση στη δουλειά ήταν μεγάλη. Είχα αρχίσει να έχω και κάποια προβλήματα υγείας έτσι το αποφασίσαμε.
Πουλήσαμε το σπίτι, το σκάφος μας, τα αυτοκίνητα μας, και αφήσαμε κάποια πράγματα στα παιδιά που είναι ενήλικοι και έχουν τις δουλειές τους και ξεκινήσαμε το ταξίδι» μας εξηγεί ο Γιόακιμ καθώς μας ξεναγεί στο 4Χ4 φορτηγό τους.
Είναι ένα όχημα διάσωσης που παλιότερα άνηκε στο Νορβηγικό Στρατό! Κουζίνα, κρεβάτι και τραπέζι και ένα μπάνιο που θα ζήλευαν αρκετά…σπίτια κάνει τη ζωή πιο εύκολη για τους δύο ταξιδιώτες.
Ξεκινώντας από τη Γερμανία πέρασαν στην Αυστρία, στη Σλοβενία, στην Κροατία, στο Μαυροβούνιο, στην Αλβανία, στη FUROM και μπήκαν στην Ελλάδα. Σε κάθε χώρα κάθονται για 1-2 μήνες καθώς δεν βιάζονται καθόλου να ολοκληρώσουν την περιπέτεια τους. Όσα ζουν, τα καταγράφουν στο blog τους, μαζί με πολλές φωτογραφίες και βίντεο.

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

Τους ρωτάμε για τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους. «Μιλάμε με τη γυναίκα μου και λέμε ότι είναι το καλύτερο πράγμα που έχουμε κάνει στη ζωή μας. Έχουμε συναντήσει φανταστικούς ανθρώπους. Στο Μαυροβούνιο ήμασταν όλο τον Ιούνιο σε μια παραλία 40 χλμ. για δύο μήνες. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στα βουνά της Αλβανίας. Εξαιρετικοί άνθρωποι, να μας καλέσουν στα σπίτια μας να φάμε, να μας προσφέρουν φρούτα, χωρίς να ζητήσουν χρήματα ή κάποια ανταμοιβή, αληθινά φιλόξενοι! Αυτή είναι και η φιλοσοφία του ταξιδιού μας. Να γνωρίζουμε ανθρώπους, να απλώνουμε το χέρι και να τους χαιρετάμε και να τους κοιτάμε στα μάτια!» λένε.
Μέχρι σήμερα δεν κινδύνευσαν ποτέ σε κανένα σημείο όπου βρέθηκαν,ούτε αισθάνθηκαν κάποια απειλή. Μαζί τους πάντως είναι και τα δύο σκυλιά τους ο Gizmo και ο Pepe, πραγματικοί φύλακες άγγελοι.

Όταν ανακοίνωσαν την απόφαση τους να φύγουν για την…άλλη άκρη του κόσμου οι φίλοι και οι συγγενείς τους είπαν αρχικά ότι: «Δεν είσαστε καλά», βλέποντας όμως ότι ήταν αποφασισμένοι αποδέχθηκαν την θέληση τους. Τώρα μπορούν να τους επισκεφθούν στις περιοχές όπου θα μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και που φτάνουν αεροπλάνα.
«Στο ταξίδι μας συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους που μας είπαν “ουάου και εμείς θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό”» λέει το ζευγάρι.

Την Κρήτη την προτίμησαν αυτήν την περίοδο για τον καλό καιρό. Ήδη έχουν επισκεφθεί το Μπάλο και το Λαφονήσι και έπονται η Παλαιόχωρα αλλά και η Ανατολική πλευρά του νησιού.
«Σε 12 χρόνια παίρνω τη σύνταξη μου. Ελπίζω ότι τα χρήματα που έχω συγκεντρώνει να φτάσουν μέχρι τότε…» λέει ο Γιόακιμ, που απολαμβάνει να βγάζει φωτογραφίες και να τραβάει βίντεο με το drone του, ενώ η σύζυγος κάνει εξαιρετικά χιουμοριστικά σκιτσάκια με θέματα από το ταξίδι τους!

Ταξιδεύοντας με το 4×4 φορτηγό

•400 λίτρα νερού με σύστημα καθαρισμού του

• 550 λίτρα πετρελαίου

• 150 λίτρα υγραερίου

• Συνολικό βάρος του οχήματος 14 τόνοι

• 1000 Watt από ηλιακούς συσσωρευτές στην οροφή του 4×4 εξασφαλίζουν τη συνεχή ηλεκτροδότηση

Το blog του ζευγαριού, όπου γράφουν τις περιπέτειες εδώ

Πηγή: haniotika-nea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα