Καλαμάτα: Οι συγκεντρώσεις για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

10:00 18/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κεντρική ιδέα την επικαιρότητα των συνθημάτων της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973 αλλά και με συνθήματα υπέρ των λαϊκών και εργατικών αγώνων, υπέρ της ελευθερίας και κατά της χούντας και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ στην Καλαμάτα οι συγκεντρώσεις για την ιστορική Επέτειο.

Στην πλατεία 23ης Μαρτίου, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι και νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των επιτροπών αγώνα σπουδαστών

του ΤΕΙ Καλαμάτας, σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και της Ένωσης Γυναικών Καλαμάτας ενώ στην Κεντρική Πλατεία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, στην οποία επίσης συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Ενότητα, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας.

Στη συγκέντρωση της πλατείας 23ης Μαρτίου, μίλησε ο σπουδαστής του ΤΕΙ Κωνσταντίνος Τσιώτσιος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για όσα αγωνίστηκαν οι εξεγερμένοι στο Πολυτεχνείο και κατά οργανισμών που προασπίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας.

Στη συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας μίλησαν ο Νίκος Πατσαρίνος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μάλιστα ακούστηκαν και κάποιες αποδοκιμασίες, από το μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης. Ομιλίες επίσης εκφώνησαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, ο εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης «Ανταρσία στο Μωριά», Δονάτος Νίκου και ο σύμβουλος φυσικών επιστημών Κωνσταντίνος Τρικόλας. Ακολούθησε επίσης πορεία σε δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα