Καλαμάτα: Και στη πόλη μας, το κύκλωμα με τα ποτά «μπομπες»

10:23 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέχρι την Καλαμάτα, φαίνεται πως φθάνει το κύκλωμα που διοχέτευε στην αγορά ποτά «μπόμπες» και το οποίο έχει ως επίκεντρο την Κρήτη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο κ.Αλεξιάδης, παρουσίασε τα αποτελέσματα ελέγχων του ΣΔΟΕ σε διάφορες περιοχές της Κρήτης

στις οποίες εντοπίστηκαν 10 τόνοι από λαθραίο οινόπνευμα, ωστόσο το εν λόγω κύκλωμα είναι ακόμη μεγαλύτερο, με πλοκάμια που εκτείνονται σε Καλαμάτα και Σάμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και η Οικονομική Αστυνομία παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα, τις δραστηριότητες ατόμων στην Κρήτη που διέθεταν εγκαταστάσεις αποθήκευσης αλκοόλ και τα οποία συνδέονταν μεταξύ τους, αν συγγενικά και οικογενειακά. Από φορολογικά στοιχεία όμως που εξετάσθηκαν αναλυτικά και από τις έρευνες που διενεργούνταν υπό άκρα μυστικότητα διαπιστώθηκε η σχέση των Κρητικών λαθρεμπόρων με επιχειρηματίες που είχαν εγκαταστάσεις σε Καλαμάτα και Σάμο.
Ωστόσο η σχέση αυτή δεν μπόρεσε να τεκμηριωθεί καθώς άγνωστο πως, διέρρευσε ότι το ΣΔΟΕ θα έκανε έλεγχο στις εγκαταστάσεις των λαθρεμπόρων της Κρήτης. Όταν σε δεύτερο στάδιο κινήθηκε η διαδικασία ελέγχου των εγκαταστάσεων σε Καλαμάτα και Σάμο η Οικονομική Αστυνομία και η ΓΓΔΕ βρήκαν κλειστές τις επιχειρήσεις και παρά το ότι ζητήθηκε σε μια περίπτωση άδεια Εισαγγελέα για να γίνει επιτόπια έρευνα αυτή δεν δόθηκε. Έτσι το μόνο που τεκμηριώνεται στη παρούσα φάση είναι η περίπτωση της Κρήτης όπου εντοπίστηκαν 10 τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 «μαϊμού» εμφιαλωμένα ποτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα