Καλαμάτα: «Γλυφάδα» θέλει να κάνει τη Μεσσήνη, ο δήμαρχος

10:34 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι τη Μπούκα της Μεσσήνης και τη δρομολόγηση τραμ που θα συνδέει την Καλαμάτα με τη Μεσσήνη και τη Μπούκα, διεκδικεί η δημοτική αρχή Μεσσήνης. Παράλληλα επιθυμεί ο νέος δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου, να είναι τετράιχνος, να παρακάμπει τη Μεσσήνη και τη Βελίκα καθώς και να περιλαμβάνει κάθετους άξονες προς τη Μπούκα, την Ανάληψη, τη Βελίκα και τον Αριστομένη.

Αυτά

επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε χθες, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, ο οποίος όπως είπε μίλησε για το θεμα της δρομολόγησης τραμ με το υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, το περασμένο Σάββατο, όταν το κυβερνητικό στέλεχος επισκέφθηκε την Καλαμάτα για την περιμετρική οδό. Ο κ.Σπίρτζης
διευκρίνισε αναφορικά με αυτό το θέμα πως υπάρχει σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου ώστε να εξυπηρετούνται τουριστικές γραμμές.
Σε ότι αφορά στο Καλαμάτα-Ριζόμυλος (και Πύλος-Μεθώνη) ο δήμαρχος σημείωσε πως σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί, η μελέτη βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και πως έχει γίνει αποδεκτό, το αίτημα της δημοτικής αρχής να συμπεριληφθούν στη μελέτη κάθετοι άξονες προς τη Μπούκα, την Ανάληψη, τη Βελίκα και τον Αριστομένη έχει γίνει απολύτως αποδεκτό, όπως και η παράκαμψη της Μεσσήνης και της Βελίκας.
Το από πού θα ξεκινάει ο δρόμος ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι δεν το γνωρίζει αλλά διευκρίνισε πως προφανώς θα περιλαμβάνονται στη μελέτη τα περίπου εφτά χιλιόμετρα νέας παραλιακής χάραξης στη δυτική παραλία της Καλαμάτας. Άφησε να εννοηθεί ότι ο δρόμος από τη δυτική παραλία της Καλαμάτας θα βγαίνει κάπου στον κόμβο του αεροδρομίου και στο τμήμα από το αεροδρόμιο μέχρι την παράκαμψη της Μεσσήνης τα δύο αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας θα διαχωρίζονται από τη γραμμή του τρένου. Αυτός ο δρόμος, που θα είναι τετράιχνος, «θα είναι μια μικρή Αττική Οδός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, δείχνοντας την ικανοποίησή του από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό. Επανέλαβε πάντως πως αυτή τη φορά το κόστος της παραλιακής χάραξης υπολογίζεται στα 180 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι τόσο μεγάλο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες για την αναβάθμιση ολόκληρου του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας. Ο κ.Τσώνης τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως το όραμα της Μεσσήνης δεν είναι να ανταγωνιστεί την Καλαμάτα αλλά να γίνει η Μεσσήνη η «Γλυφάδα της Καλαμάτας».

Keywords
Τυχαία Θέματα