Καλαμάτα: Χαλαρές βόλτες και πολλές δραστηριότητες στον Ποταμό Άρι

12:22 30/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλήθος κόσμο συμμετείχε στις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή για την ανάδειξη του ποταμού Άρι στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε βαρκάδα με κανό και ποδήλατα θαλάσσης, ιππική επίδειξη, παραποτάμιο αγώνα δρόμου 5 km και μικρότερες διαδρομές, επίδειξη καλαθοπλεκτικής με τα καλάμια του ποταμού, προβολή της πανίδας και της ιστορίας του ποταμού μέσω έκθεσης φωτογραφίας, σκυταλοδρομίες δίπλα στον ποταμό Άρι με μικρά παιδιά, παραδοσιακούς χορούς από τον τοπικό σύλλογο, έκθεση τοπικών προϊόντων. Εξάλλου, τα εγκαίνια του ποδηλατοδρόμου

δίπλα στα ποτάμι πραγματοποιήθηκαν χθες από το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Δυτικής Παραλίας – Ακοβίτικων –Ασπροχώματος ,ο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Τσίχλης δήλωσε: “φιλοδοξούμε να κάνουμε την περιοχή χώρο αναψυχής και δραστηριοτήτων για ολόκληρη την πόλη. Ο χώρος προσφέρεται για άθληση και το τοπίο δίπλα στο ποτάμι είναι μια πραγματικά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθει κάποιος σε επαφή με τη φύση”.

“Ο ποταμός Άρις κατατάσσει την Καλαμάτα στις λίγες πόλης από τις οποίες ολόκληρο το χρόνο διατρέχεται από ποταμό και μάλιστα με τέτοιο όγκο νερού. Η Δημοτική Αρχή με όλες της τις δυνάμεις προσπάθησε να εντάξει την ανάδειξη των παραποτάμιων περιοχών από το Ασπρόχωμα μέχρι την Δυτική Παραλία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα χωρίς όμως αυτό να γίνεται αποδεκτό. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως ο Ποταμός Άρις αποτελεί κομβικό στοιχείο για την αναβάθμιση της γύρω περιοχής και θα εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να υλοποιηθούν παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση” δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και δημοτικοί σύμβουλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα