Καλαμάτα: Αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις που έχουν λάβει δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου

12:45 17/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανησυχία σε πυρόπληκτες ή σεισμόπληκτες επιχειρήσεις και στη Μεσσηνία, που έχουν λάβει κατά το παρελθόν δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, έχει προκαλέσει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» του Πύργου, που αναφέρει πως από τις αρχές Ιουνίου έχει σταλεί από τράπεζες, πληθώρα εξωδίκων επιστολών σε επιχειρήσεις της Ηλείας, με τις οποίες τους ζητείται

η εξόφληση του ληξιπρόθεσμου ποσού του δανείου έως και τα τέλη του μήνα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζεται «η τράπεζα οφείλει το αργότερο ως τις 30/6/2016, να προχωρήσει σε καταγγελία της ως άνω σύμβασης».

Αυτό σημαίνει ότι αν ο οφειλέτης δεν ήταν ή δεν είναι συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις, το Ελληνικό Δημόσιο ως εγγυητής, θα κληθεί να πληρώσει τα χρήματα, αφού όμως βεβαιώσει το χρέος στον δανειολήπτη και το «περάσει» στην εφορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τη λειτουργία της επιχείρησης και την οικονομική της βιωσιμότητα.
Πάντως σε επικοινωνία που είχε η ΕΡΤ Καλαμάτας, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρη Μανιάτη, τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν υπάρχει ανάλογη όχληση από τις τράπεζες που να αφορά σε επιχειρήσεις του νομού μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα