Καλαμάτα: Ανησυχούν για τμήματα του νοσοκομείου, γιατροί του ΕΣΥ και ΟΕΝΓΕ

10:44 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε τροχιά κατάρρευσης βρίσκονται νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως οι δύο Παθολογικές Κλινικές και το Τμήμα Επειγόντων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Σωματείου των Γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Με επιστολή τους μάλιστα προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιώργο Γιαννόπουλο, οι γιατροί ζητούν την άμεση στελέχωση των δύο Παθολογικών Κλινικών με ικανό αριθμό ειδικευμένων παθολόγων και την αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του γενικού

γραμματέα της ΟΕΝΓΕ Πάνο Παπανικολάου ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το Νοσοκομείο Καλαμάτας και συναντήθηκε με το Σωματείο Νοσοκομειακών Γιατρών Μεσσηνίας και με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Ο κ. Παπανικολάου στις δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη για επείγοντα μέτρα ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και σημειώνει ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου διατηρείται μόνο χάρη στην αυτοθυσία του ιατρικού και του λοιπού υγειονομικού προσωπικού, που έχει ξεχάσει τι σημαίνει άδεια και ρεπό.

Στην επιστολή του το Σωματείο των Γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας, που την υπογράφουν η πρόεδρος Ευσταθία Γεωργιοπούλου και η γραμματέας Κυριακή Τσίχλη, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι:
«Η κατάσταση στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές μονάδες ΠΕΔΥ της χώρας μας είναι πολύ άσχημη, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται σε αυτά.
Ειδικά για το Νοσοκομείο Μεσσηνίας / Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, παρά τη στελέχωσή του με ιατρούς ειδικοτήτων (κυρίως επικουρικούς, αλλά και μόνιμους), μεταξύ άλλων και σε ειδικότητες που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν (νευροχειρουργική, ιατροδικαστική, αγγειοχειρουργική), η «καρδιά» του Νοσοκομείου μας, (οι δύο Παθολογικές Κλινικές και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), ασθενεί βαρέως.
Για να μη σταματήσει η «καρδιά» να χτυπά, με τη γνωστή σε όλους συνέπεια για τον οργανισμό, απαιτείται άμεσα:
α.

Keywords
Τυχαία Θέματα