Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:11 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καβάλα: Μέσω θαλάσσης οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο λιπασμάτων
Για 2η συνεχή ημέρα τελεί υπό αποκλεισμό το εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων από τους εργαζόμενους που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας για να αποτρέψουν την μετακίνηση εργαζομένων στο λιμάνι της Βιομηχανίας.
Χθες οι εργαζόμενοι επέτρεψαν την είσοδο μόνον στο προσωπικό ασφαλείας του εργοστασίου. Σήμερα το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια όταν η εταιρεία μετέφερε εργαζόμενους με σκάφος από

το Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας στο λιμάνι της Βιομηχανίας, παρουσία και της Αστυνομίας.
Οι διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της εταιρείας δεν έχουν φέρει αποτελέσματα, ενώ από την πλευρά τους οι κυβερνητικοί βουλευτές ασκούν πιέσεις προς την εταιρεία για να βρεθεί άμεσα λύση και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου.

Καβάλα: «Να τελειώνουμε με επιχειρηματίες τύπου Λαυρεντιάδη»
«Η παρελκυστική διαδικασία που ακολουθεί από την ημέρα που του «χαρίστηκε» το εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων ο Λαυρεντιάδης και οι υποτακτικοί του στη διοίκηση του εργοστασίου καθώς και η ανάλγητη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους (αλλά και προς τον κόσμο της Καβάλας) καταδεικνύει την ανάγκη να συμπαρασταθούν όλοι οι πολίτες στους εργαζόμενους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους για αξιοπρεπή και μόνιμη εργασία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Καταλήγει τονίζοντας ότι με τέτοιου είδους «επιχειρηματίες» πρέπει να «τελειώνουμε» οριστικά.

Καβάλα: Παρέμβαση δημάρχου για την ΒΦΛ
Την παρέμβαση της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα ζήτησαν τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων που την επισκέφθηκαν προκειμένου να βρεθεί μια οριστική λύση με το μείζον θέμα της άμεσης και πλήρους επαναλειτουργίας της βιομηχανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα