Καλαμάτα: 4 από τους μετανάστες συνελήφθησαν ως διακινητές

10:32 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις Σύριοι, 25, 28 και 31 ετών καθώς και ένας 26χρονος Παλαιστίνιος συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και φέρονται ως οι διακινητές και εκείνοι που οδηγούσαν το πλοιάριο που μετέφερε τους μετανάστες και το οποίο εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ανοιχτά της Πύλου.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήθελαν και οι ίδιοι να μεταβούν στην Ιταλία αλλά το κύκλωμα των διακινητών στην Τουρκία με αντάλλαγμα να μην καταβάλλουν τα συμφωνημένα ναύλα τους είχε εκπαιδεύσει για να κυβερνήσουν το πλοίο από την Αττάλεια, απ’ όπου ξεκίνησαν. Όλοι οι μετανάστες, στις ερωτήσεις

των λιμενικών και των αστυνομικών, υποστήριζαν πως ο κυβερνήτης του πλοίου έφυγε με βοηθητική λέμβο, όταν το σκάφος έπαθε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Πύλου. Τελικά, οι αρχές σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα κατέληξαν πως οι πραγματικοί κυβερνήτες του σκάφους ήταν οι τρεις Σύριοι και ο Παλαιστίνιος, οι οποίοι το οδηγούσαν εναλλάξ.
Επίσης, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι είχαν πληρώσει 5.500 ευρώ ο καθένας, πριν ξεκινήσουν από την Τουρκία για την Ιταλία.
Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Αυτη τη στιγμή στις κατασκηνώσεις του δήμου Καλαμάτας, στην Αγία Μαρίνα Ταϋγέτου, φιλοξενούνται συνολικά 55 άτομα, δεδομένου πως κάποιοι από τους αρχικά 87 έχουν προωθηθεί σε χώρους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου (σε Σπάρτη και Τρίπολη) για ν΄ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (απέλαση ή κράτηση). Επίσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας στην Καλαμάτα καποιοι μετανάστες υποβάλλονται σε θεραπεία για δερματική νόσο από την οποία έχουν προσβληθεί και οι 4 που κρατούνται ως διακινητές (συν ένας που κρατείται από την πρώτη στιγμή ως φυγόποινος με καταδικαστική απόφαση του 2013 για ληστείες).

Keywords
Τυχαία Θέματα