«Ήθελαν να σκοτώσουν» κατέθεσε στη δίκη της Χ.Α. ο Αιγύπτιος ψαράς

16:11 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την τιμωρία όσων συμμετείχαν στην επίθεση εις βάρος του, τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι που διέμενε με συμπατριώτες του, στο Ικόνιο Περάματος, ζήτησε από το δικαστήριο ο Αιγύπτιος ψαράς, Αμπουζίντ Εμπάρακ, κατά την κατάθεση του για δεύτερη ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κατά την εξέτασή του από τους εκπροσώπους των κατηγορουμένων, ο μάρτυρας επανέλαβε πως στόχος της ομάδας που τους επιτέθηκε

το επίμαχο βράδυ ήταν «να σκοτώσουν ανθρώπους» και πως ο ίδιος γλύτωσε γιατί οι δράστες νόμισαν πως τον έχουν σκοτώσει. Κατέθεσε επίσης, πως πιστεύει ότι οι επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών γίνονται από την Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Αμπουζίντ Εμπάρακ δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από συνηγόρους των κατηγορουμένων σχετικά με τον ισχυρισμό που προέβαλε στην προηγούμενη κατάθεσή του, περί προσπάθειας εμπλεκόμενου με την ομάδα των δραστών, να τους προσφέρουν χρήματα ώστε να μην προχωρήσουν σε καταγγελία τα θύματα της επίθεσης.

«Δεν θα δεχόμουν λεφτά», απάντησε κατηγορηματικά ο Αιγύπτιος ψαράς και τόνισε «ότι εκείνο που ζητάει από το Δικαστήριο είναι το δίκιο του. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

αίθουσα σύνταξης ert.gr
Πηγή ΕΤ1
Ρεπορτάζ; Ντίνα Τσουκαλά

Keywords
Τυχαία Θέματα