ΝΔ: «Ωμή παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη» – Μαξίμου: «Η ΝΔ θυμήθηκε τώρα και τη Δικαιοσύνη»

15:39 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για «ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη», υποστηρίζοντας ότι «προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παπά για την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες».
«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η απάντηση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού
Σε

απάντηση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «στη συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός δήλωσε επί λέξει ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η Κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως». Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών.

Ανταπάντηση της ΝΔ: Αυτό που είπε δεν αλλάζει
«Ο κ. Τσίπρας, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται στη δεινή θέση να αναγκάζεται να διαψεύσει τον εαυτό του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρόσθεσε:
«Όμως, αυτό που είπε χθες δεν αλλάζει. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε: «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μία πιθανότητα». Πρόκειται για ωμή, δημόσια παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Όλα τα άλλα είναι φτηνή προπαγάνδα».

Νέο σχόλιο από Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού: «Και πάλι για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης (και τον πόνο της ΝΔ για τους καναλάρχες)»
Η ανταπάντηση της ΝΔ προκάλεσε νέα αντίδραση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού: «Ωρύεται από το πρωί η Νέα Δημοκρατία, ότι ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες. Αντιλαμβανόμαστε ότι το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί παρέμβαση στην Δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει:«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος». Περιμένουμε πύρινη καταγγελία από το γραφείο τύπου της ΝΔ εναντίον του αρχηγού τους, καταλήγει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα