ΗΠΑ: Τραμπ και Σάντερς συμφωνούν για τηλεμαχία απουσία της Κλίντον

14:01 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ και του επίσης υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, χωρίς τη συμμετοχή της Χίλαρι Κλίντον, δρομολογούν όπως φαίνεται τα επιτελεία των δύο κομμάτων.

“ Θα έχει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Θα είναι σαν τελικός σε γήπεδο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας

παράλληλα ότι διασφάλισε ήδη τον απαραίτητο αριθμό των 1.237 εκλεκτόρων, για να του δοθεί κι επίσημα το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, στο συνέδριο του ερχόμενου Ιουλίου.

Το επιτελείο του Μπέρνι Σάντερς εκτιμά ότι μια τηλεμαχία του με τον Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει ώθηση στην προεκλογική του εκστρατεία στην Καλιφόρνια ενόψει των προκριματικών που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουνίου, όπου εκτιμάται ότι η Κλίντον θα εξασφαλίσει κι επίσημα τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων.

Η Χίλαρι Κλίντον που ακύρωσε προσυμφωνημένη εμφάνισή της σε τηλεμαχία με τον εσωκομματικό της αντίπαλο Μπέρνι Σάντερς στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, υποστήριξε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά ούτε η αναμέτρηση μεταξύ του Τραμπ και του Σάντερς.

“Εάν τελικά πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία, θα έχει αστρονομικά νούμερα τηλεθέασης. Τραμπ και Σάντερς προέρχονται από διαφορετικούς πλανήτες”, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Άλαν Σχρόντερ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Northeastern University.

Οι άνθρωποι της Κλίντον έχουν εξοργιστεί, ενώ ο Μπέρνι κερδίζει πόντους, για την επιθετική του στάση,” παρατηρεί ο αναλυτής Μπραντ Μπάνον.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα “The Washington Post” περιγράφει ως “εντυπωσιακή” τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα από την Ιαπωνία και τη Σύνοδο της ομάδας G7 ότι “ξένοι ηγέτες είναι ανάστατοι αναφορικά με το ενδεχόμενο να τον διαδεχτεί ο Ντόναλντ Τραμπ”, στον Λευκό Οίκο.

“Είναι καλό πράγμα όταν αναστατώνεις κάποιον. Είναι καλό γιατί πολλοί στον κόσμο όπως ξέρετε, πολλές χώρες στον κόσμο μας, στον όμορφο κόσμο μας, στην κυριολεξία μας κακοποιούν και μας εκμεταλλεύονται. Έτσι, αν αναστατώνονται θα έχουμε καλές σχέσεις με τις χώρες αυτές”, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Τραμπ, σχολιάζοντας τη δήλωση Ομπάμα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post ΗΠΑ: Τραμπ και Σάντερς συμφωνούν για τηλεμαχία απουσία της Κλίντον appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα