ΗΠΑ: 4 αστυνομικοί νεκροί και 7 τραυματίες σε επεισόδια στο Ντάλλας

07:13 8/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις είναι οι αστυνομικοί που πυροβολήθηκαν θανάσιμα, ενώ άλλοι 8 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από πυρά, κατα τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας για τις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας κατά Αφροαμερικανών, μεταδίδει το CNN.

Οι διαδήλωση γίνονταν ως διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας για τα τραγικά συμβάντα στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα, σύμφωνα με την τηλεόραση KDFW TV στο Ντάλας.

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι δέχθηκαν τους πυροβολισμούς

από δύο ελεύθερους σκοπευτές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο πάρκο Belo Garden του Ντάλας.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και αναζητά τους δράστες. Μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας εναντίον των αφροαμερικανών σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

Εκτός υπηρεσίας οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον Φιλάντο Καστίλ στη Μινεσότα

Ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ από την αστυνομία της Μινεσότα, αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον αφροαμερικανό Φιλάντο Καστίλ, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση.

Ο Γιάνεζ μαζί με το συνάδελφό του Τζόζεφ Καούσερ που υπηρετούν στην τοπική αστυνομία για τέσσερα χρόνια, ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, το απόγευμα της Τετάρτης. Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές.

Σχετικές ειδήσεις:

Keywords
Τυχαία Θέματα